Stora spännvidder med lättbalken från Masonite Beams!

Datum: 29 Mar 2021

Bygg starkt för öppna ytor. Masonite Beams Byggsystem har lång spännvidd som ger flexibla lösningar. Vi erbjuder ett modernt, kundanpassat och effektivt lättbalksystem i trä som går att använda i hela stommen: bjälklag, vägg och tak. Genom att välja Masonite Beams får du en hållfast och lätt konstruktion som klarar långa spännvidder.

Snabbmonterade golvbjälklag med ett jämt resultat
Bjälklag uppbyggda med Masonite Beams lättbalkar är snabbmonterade och ger ett jämnt resultat. Enkla att göra hål i för genomföringar. Ljudklass A. Inget golvknarr.

I fabriken producerar vi lättbalkar upp till 18,3 meter och anpassar vi bjälklaget efter önskad längd, håltagningar och förstärkningar. Därefter levereras bjälklaget uppmärkt efter ritning direkt till byggarbetsplats!


Minska värmeförlusten med 75%
Väggar byggda med lättbalkar ger en energieffektiv väggkonstruktion med lågt U-värde och små köldbryggor. Utredningar visar att användandet av lättbalkar minskar värmeförlusten med 75%. Det gör att den totala energiförbrukningen i ett hus kan sänkas med sju procent jämfört med traditionella massivreglar. Idag har Masonite Beams Flexibla Byggsystem väggkonstruktioner som uppnår brandklass REI120.

I fabriken anpassar vi produkterna till en total byggeffektivitet med minimalt materialspill.


Stark och lång
Husfabriker, entreprenörer, arkitekter och konsulter använder våra lättbalkar i takkonstruktioner. Balken klarar stora spännvidder även vid höga snölaster tack vare balkhöjderna på 500 mm. Det gör lättbalken till ett kostnadseffektivt alternativ för välisolerade konstruktioner.

I fabriken anpassar vi takkonstruktionen med sneda kap, förstärkningar och urhak för att sedan leverera produkterna i platta paket till byggarbetsplats.


Ett smart val för en hållbar framtid
Masonite Beams Byggsystem ger en högklassig prestanda samtidigt som du gör ett bra val för kommande generationer. Lättbalkssystemet är modernt, kostnadseffektivt och hållbart. Enligt en ny livscykelanalys utförd av Svenska Miljöinstitutet visar Masonite Flexibla Byggsystem på lägst CO2-avtryck för flerbostadshus.

Visste du att vi har fem konstruktörer som bistår dig längst vägen med ditt projekt?

Läs mer på vår hemsida, klicka här!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår