STIGA Sports Arena – en modern multiarena

Datum: 24 Apr 2017

Multiarena STIGA Sports Arena Eskilstuna, en modern miljöbyggnad för idrott, konserter och mässor. Den 3 juni invigs den nya arenan men redan nu är det full fart i form av handboll där Eskilstuna Guif´s damlag kvalspelar till högstaligan SHE och herrlaget är mitt inne i slutspelsmatcher.

I arenan har Unisport installerat ett stort antal produktgrupper såsom, teleskopläktarsystem, läktarstolar, sportgolv, evenemangsgolv, ridåväggar samt sportutrustning.

En flexibel multiarena
I huvudarenan finns sittplatser för 3 700 personer. Huvudarenan är delbar och med hjälp av teleskopläktare kan hallen snabbt förvandlas från idrottsarena till en arena anpassad för konserter och andra evenemang med en publikkapacitet om 5000 sittplatser på bara ett par timmar.

Sportgolv och läktarsystem
Sportgolven som är speciellt anpassade för att klara vikten och belastningen från teleskopläktarna är följande: I arenahallen som skall fungera som en multifunktionshall har Uni-Champion med Taraflex Sport Surface 2,1 mm installerats som toppbeläggning, I hall B, som skall fungera som en baskethall har Uni-Stadium ekparkett installerats, i samt hall C, som är en renodlad skolgymnastiksal har Uni-Champion med Taraflex Sport M Evolution 7,0 mm installerats.

Både de fasta läktarstolarna och stolarna på teleskopläktarna är av modell AUBA. Stolarna på teleskopläktarna har automatisk upp- och nedfällning för effektivare hantering.

Täcksystem
För att skydda sportgolvet vid andra arrangemang utöver idrott finns Crescendo täckgolv, arenagolv i trä att lägga ut som skyddsgolv. Ett enkelt och slitstarkt täcksystem som enkelt och effektivt förvandlar din idrottsarena till en arena anpassad för konserter, mässor, dans etc.

Om Unisport
Unisport har en lång och unik erfarenhet inom anläggning av sportbeläggning, läktarsystem, konstgräs och sportutrustning. Vi erbjuder skräddarsydda och kompletta servicekoncept för idrottsanläggningar och motionsområden. Vi hjälper dig med allt från design till färdiga och kundanpassade lösningar. Vi tillhandahåller service på produkterna genom hela dess livscykel.

Vill ni veta mer om projekt STIGA Arena eller våra produkter, kontakta Ulf Knutas på ulf.knutas@unisport.com alt 0418-76621.

Läs mer om våra sportgolv här!

Läs mer om våra läktarstolar och teleskopläktare här!

Läs mer om våra täcksystem här!

Mer om produkten Sportgolv

Sportgolv

Oavsett om ett sportgolvet ska nyttjas av barn, ungdomar, motionär eller elit är det mycket viktigt att golvet som installeras motsvarar de behov som finns.

Punktelastiska sportgolv
Ytelastiska sportgolv
Kombinationselastiska sportgolv
Mobila sportgolv
Harlequin Dansgolv
Drift & skötsel av sportgolv
Produktkatalog
Bim - Objekt

Referensprojekt från Unisport Scandinavia AB

Wallenstam Arena - en idrotts- och evenemangarena

Wallenstam Arena - en idrotts- och evenemangarena

Nybyggnad | Härryda | 120-130 Mkr

Nybyggnad av idrottshall, gymnastiksal som består av en byggnad i Härryda på ...

Kalmar Padel Arena - Ett Adidas padelcenter

Kalmar Padel Arena - Ett Adidas padelcenter

Nybyggnad | Kalmar | 10 Mkr

Nybyggnad av arena som består av en byggnad i Kalmar. Själva byggnationen sta...

Florahallen Skellefteå

Florahallen Skellefteå

Nybyggnad | Skellefteå | 112 Mkr

Nybyggnad av idrottshall, gymnastiksal i Skellefteå. Själva byggnationen star...

Tunavallen i Eskilstuna

Tunavallen i Eskilstuna

Ombyggnad | Eskilstuna | 3-9 Mkr

Ombyggnad av fotbollsplan i Eskilstuna. Själva byggnationen startade juli 202...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår