Sparade arbetstimmar med ny schaktlösning

Datum: 20 Mar 2024

I 190 badrum i Östersund installerar Rörprodukter Montage TECEs innovativa schaktlösning, som en del av ett ROT-projekt i kvarteret Hjorten. TECEmodul är en ny lösning där olika förinstallerade VVS-produkter levereras i en prefabricerad modul, färdig att ställas på plats av installatören och byggas in i väggen.

– I ett så här stort projekt blir fördelarna med prefabricering tydliga, särskilt när det gäller tidsbesparingar och effektivare samordning, säger projektledaren Fredrik Madsen på Rörprodukter Montage Sverige AB.

TECEmodul är en ny lösning som ger kunderna möjlighet att själva välja vilka VVS-produkter de vill integrera i en komplett prefabricerad schaktlösning. För Rörprodukter Montage handlade det om tappvattenskåp och wc-fixtur, andra kunder vill kanske lägga till ventilation eller avlopp.

– Det här är en helt kundanpassad prefablösning. Den stora fördelen är effektiviteten i samordningen och de tidsbesparingar man uppnår genom att reducera antalet arbetsmoment. Det innebär att olika yrkesgrupper inte måste återvända flera gånger för att utföra sina specifika uppgifter under installationen, förklarar Felix Rosin, säljare hos TECE Sverige.

Men TECEmodul erbjuder fler fördelar än bara tidsbesparingar. Konstruktionen är enkel att montera och flexibel nog för att anpassas till rummets väggar, även om de inte är helt raka. Det förmonterade tätskiktet på wc-fixturen eliminerar behovet av en vattentät schaktbotten, vilket ytterligare förenklar och effektiviserar installationen.

Bra vid större ROT-projekt

Fredrik Madsen på Rörprodukter Montage är nöjd. Nyligen genomfördes den första besiktningen av de nya badrummen, och man förväntar sig att projektet kommer att vara helt klart under 2025.

– Valet föll på TECEmodul tack vare de förväntade tidsbesparingarna och möjligheten att påverka produktdesignen i samarbete med TECE. Koordinationen mellan oss, byggentreprenören och plattsättarna har också fungerat smidigt vid installationen av prefabschaktet, säger Fredrik Madsen.

TECEmodul passar för såväl stora som små projekt, men det är framför allt vid lite större ROT-projekt som man får de stora samordningsvinsterna.

Finns det några begränsningar för vad som kan sitta i modulen?

– Egentligen inte. Vi utvecklar hela tiden produkten och vi gör det utifrån varje enskild kunds önskemål. Produkterna i modulen är ofta standardlösningar som installatören känner sig bekväm med att montera, avslutar Felix Rosin.

Intresserad av mer information? Kontakta en av våra säljare i ditt område, eller ring oss direkt på 010-200 81 40. Du kan även nå oss via e-post på order@tece.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår