Soho Clinic

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

JUNG

Ett besök på SOHO Aesthetics, en praktikklinik för plastikkirurgi och estetisk kirurgi i Stuttgart, blir en upplevelse. Inte bara för behandlingsresultaten, utan även på grund av den okonventionella rumsdesignen. Istället för sterila behandlingsrum arbetar 12:43 Architekten från Stuttgart med en explosion av färger. Genom Le Corbusiers färgsystem Polychromie Architecturale utvecklas ett färgstarkt koncept med strålande gulgrön, ljus turkos till mjuka laxrosa färger i kontrast till en mjuk grå nyans. Som om de vore utskurna lämnar imaginära kroppar sina färgavtryck på väggarna och, i kombination med de vita rumskanterna, definieras en tydlig zonindelning.

Det djärva designkonceptet lever på radikaliteten i genomförandet. Alla detaljer träder tillbaka till förmån för helheten. Enkla färgade golvbeläggningar, målningsbara dörrblad som är i nivå med väggen, avsaknaden av golvlister, till och med ljusbrytarna är noggrant koordinerade med färgkonceptet. JUNG LS 990 designklassiker i Les Couleurs® Le Corbusier-färgerna vert olive vif, céruléen vif, l'ocre rouge moyen och gris clair 31 smälter sömlöst in i designen.

Väl utformade hälsovårdsutrymmen kan främja läkning och lindra patienternas oro. De används som varumärken för positionering – med mycket designkreativitet trots de höga kraven på hygieniska förhållanden.


Produktkopplingar

LS 990 – the design classic

Ett besök på SOHO Aesthetics, en praktikklinik för plastikkirurgi och estetisk kirurgi i Stuttgart, blir en ...


Relaterade projekt

Habiliteringen Växjö

Habiliteringen Växjö

Växjö

Habiliteringen är en länsövergripande verksamhet.


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår