Habiliteringen Växjö

Habiliteringen är en länsövergripande verksamhet.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Växjö Markisfabrik AB

Vi fick möjligheten att skapa ett klimatskydd och även insynsskydd/bländskydd till personalen på Habiliteringen. Beställare JSB CONSTRUCTION AB Byggherre REGION KRONOBERG.

Redan 2015 när Liljewall Arkitekter fick uppdraget att rita denna byggnad kontaktade de oss. Vi gav input på vilka produkter som vi tyckte var lämpliga till detta projekt.

En utmaning i detta projekt var hur vi skulle få klimatskyddet att fungera på ett bra sätt när byggnaden var bågformad. Efter att vi diskuterat detta med Somfy Nordic så beslutade vi att vi skulle dela upp hela byggnaden i 8 zoner där sensorer mäter både solens luxvärde och elevationsvinkel, vilket möjliggjorde att vi fick klimatskydden att följa med i en flytande rörelse allt efter hur solen rörde sig runt byggnaden.

Till klimatskyddet kom vi fram till att vi skulle använda oss av fallarmsmarkiser på huvudbyggnaden. Detta för en kombination av att det passade i övriga miljö samt att man då kunde välja en färg som inte påverkade det inre ljuset. Totalt är det 200 motoriserade fallarmsmarkiser från vår fabrik. Till passage och receptionen där vi har högre fönster valdes vertikalmarkiser som lämpar sig väl när det är gångstråk i närheten som då inte riskera att gå in någon utstickande del som det kan vara med fallarmsmarkiser. Vertikalmarkiser lämpar sig också väl då man kan optimera klimatskyddet bättre på större glaspartier. Valet av duk föll på en ljusare grå nyans för att harmoniera med fasaden och med en 6% öppningsgrad av väven bibehålls utsikten genom glaspartierna så mycket som möjligt samtidigt som det ger ett mycket bra klimatskydd.

Invändigt valde vi tillsammans med personal från Region Kronoberg att sätta plisségardiner i flertalet av rummen som besökare vistas i. Detta som både ett insynsskydd och bländskydd. Vi monterade lamellgardiner i konferensrum och i rehabiliteringsrum.

2019 stod Habilitering klar för att ta emot besökare. Sen dess har vi endast gjort ett återbesök för att justera en vertikalmarkis. Detta är ett av flera projekt som vi är stolta över att ha fått förmånen att leverera våra närproducerade produkter till.

Vill ni använda kvalitetsprodukter som håller i längden och arbeta med projektpersonal med stor kunskap om solavskärmning och teknik. Kontakta oss inför ert nästa projekt.


Produktkopplingar

Plisségardiner & Duette

Invändigt


Fönstermarkiser

Utvändigt


Lamellgardiner

Invändigt


Vertikalmarkiser

Vi fick möjligheten att skapa ett klimatskydd och även insynsskydd/bländskydd till personalen på Habiliteri ...


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår