Snabb hissinstallation

Snabb hissinstallation

Ny smart hisskabin för befintliga schakt

Cibes Lift Group räknas idag som en av Europas ledande tillverkare av skruvdrivna kabin- och plattformshissar. I början av året releasade man en helt ny schaktlös kabin för fastigheter och byggnader med redan befintliga hisschakt. Kabinen Cibes A6000 har likheter med en konventionell hiss i utseende och design men installationen sker snabbare, normalt 3-4 arbetsdagar utan större ingrepp i fastigheten.

Vi vet att det i Europa finns ett stort antal konventionella hissar som i en nära framtid måste bytas ut av åldersskäl. Här blir Cibes A6000 ett prisvärt nytt alternativ.

- Vi har länge sett en efterfrågan av kostnadseffektiva och snabbinstallerade hisslösningar bland arkitekter och fastighetsägare. Vår satsning på en kabin för befintliga schakt ligger rätt i tiden och vi ser idag en stor potential och tillväxt för produkten, säger Sven-Ivar Hillman, Strategic Product Planner på Cibes Lift Group.

Marknadens förväntningar - vår utmaning
Kabinen levereras i moduler för enkel leverans och montering i begränsade utrymmen. Drivsystemet är integrerat i hisskonstruktionen (inget maskinrum) och all service och underhåll sköts inifrån kabinen. Cibes A6000 behöver endast ett schaktgropsdjup på 70 mm men kan anpassas till annat djup efter att en äldre kabin tagits bort. Hisskorgen rymmer 5 personer med en märklast på 400 kg.

Johnny Eriksson, säljare hos CLG med lång erfarenhet av svensk hissmarknad menar att det idag är mer lättinstallerade hisslösningar som efterfrågas vid nybyggnation eller när äldre hissar ska bytas ut.

- I likhet med övriga Europa ser vi en tydlig trend att välja innovativa hisslösningar framför stora och dyra ombyggnationer av fastigheterna. Man fokuserar på anpassade hisslösningar, tillgänglighet och komfort och väljer tillval efter behov och miljö, avslutar Johnny Eriksson.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår