Skjutdörrsbeslag med lantlig design

Datum: 16 Sep 2020

Helaform Sverige AB har ett brett sortiment med beslag för skjutdörrar, skjutportar, skjutbara solskydd, skjutgarderobsdörrar och liknande. Sortimentet innefattar beslag för de lättaste dörrarna till stora industriportar på upp till 2000 kg.

HELAFORM - RETRÖ
Med Helaform – RETRÖ blir dörren ett tydligt designinslag i rummet. Beslagen kommer med en mattsvart yta och en utformning som ger en lantlig och rustik känsla. Det medföljer också en mjukstängningsmekanism som gör att både öppning och stängning sker på ett mjukt sätt. Helaform – RETRÖ kan exempelvis användas till köket, vardagsrummet, garderober eller om ett rum behöver avdelas.

Belagen kommer i kompletta förpackningar med skenor i längden 2 m eller 2,4 m avsedda för en dörr med maxbredd 1 m respektive 1,2 m. Dörrbladen kan väga 150 kg/st (utan mjukstängning) och 80 kg/st när mjukstängningsmekanismen används. Tjockleken på dörrbladen kan vara 35-40 mm. Beslagen i RETRÖ-serien är avsedda för användning inomhus.

Det finns också skarvstycken om flera skenor önskas skarvas ihop där öppningsmåttet kräver mer än en dörr. Det finns också tillbehör för att fästa skenorna dubbelt för omlottgående dörrar samt även handtag.

Kontakta oss för mer info eller rådgivning om vilka beslag som passar ert projekt bäst.

Mer om produkten Skjutdörrar

Skjutdörrar

Här presenteras skjutdörrsbeslag för utanpåliggande skjutdörrar inomhus. De olika beslagen fungerar till allt från garderobsdörrar, traditionella dörrar, designdörrar, glasdörrar mm.

En skjutdörr maximerar ofta ytan där det normalt är ont om plats. Exempelvis i hallar både i privat miljö och offentlig miljö. Skjutdörrar kan med stor fördel användas t ex på sjukhus, skolor, kontor mm.

Flera skjutdörrar kan också används som avskiljare i större öpnningar mellantvå rum där dörrarna möts på mitten i skjutdörrsskenan.

Garderober, max 30 kg

Läs mer

Garderober, max 45 kg

Läs mer

Skjutdörrsbeslag för innerdörrar, max 50 kg

Läs mer

Skjutdörrsbeslag för innerdörrar, max 100 kg

Läs mer

Innerdörrar, max 150 kg

Läs mer

RETRÖ Beslag för skjutdörr inkl. 2 m skena

Läs mer

Monteringsanvisningar

Läs mer

Dörrstopp Basic DSS-075
Dubblelskena A-040-1,8 m
Handtag H-100

Handtag H-100

CAD Detaljer

Läs mer

Handtag H-100

Handtag H-100

CAD Detaljer

Läs mer

Hängrulle Basic för metallram RM-075 (påse med 2 st)
Hängrulle Basic för träram RT-075 (påse med 2 st)
Skarvstycke SS-075
SRK-Light-2 m STYRSKENA
SRL-Light STYRRULLE
Stålskena K-075-2 m
Styrtapp SR-075 (påse med 4 st)
Takkonsol KTF-075
Väggkonsol KV-075

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår