Minimalistiska skjutdörrsbeslag

Datum: 28 Apr 2020

Helaform Sverige AB har ett brett sortiment med beslag för skjutdörrar, skjutportar, skjutbara solskydd, skjutgarderobsdörrar och liknande. Sortimentet innefattar beslag för de lättaste dörrarna till stora industriportar på upp till 2000 kg.

HELAFORM – SAGA-150-serien, minimalistiska skjutdörrsbeslag

Dessa skjutdörrsbeslag är avsedda för att ge ett modernt och minimalistiskt utseende till skjutdörren, oavsett om dörren sitter i en större garderob, som större rumsavskiljare eller traditionell skjutdörr. Beslagen kan användas både i privata bostäder, kontor eller offentliga lokaler.

Material
Skena och upphängningsbeslag är tillverkade i anodiserat aluminium (Upp till 25 µm). Hängrullarna har hjul i nylon, permanentsmorda kullager, och kroppen är i rostfritt syrafast stål (AISI 316 L). Detta medför att beslagen även kan användas utomhus i miljö med stor korrosionspåverkan.

Tillbehör
Designen är minimalistisk och tillbehör som mjukstängning och nedsänkt hängrullsfäste finns (spår i dörrbladet krävs för nedfällt fäste). Det nedsänkta hängrullsfästet innebär att avståndet mellan dörrbladet och skenan kan hållas till mellan 3 mm och 9 mm. Om två dörrblad hängs upp i samma skena finns även synkroniseringsbeslag som monteras dolt inne i skenan.

Olika kulörer
Aluminiumskenan kan också anodiserats i olika kulörer efter förfrågan.

Max dörrvikt är 150 kg. Dörrtjocklek kan vara 20-62 mm (används det nedsänkta hängrullsfästet är maxvikt 100 kg och dörrtjockleken kan vara 26-62 mm).

Kontakta oss för mer info eller rådgivning om vilka beslag som passar ert projekt bäst.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår