Självrengörande fasadfärg och ytputs

Datum: 6 Aug 2019

Naturen har genom evolutionen blivit effektiv och hittat smarta lösningar. Bionik innebär att man inspireras av dessa biologiska system för att skapa modern teknologi. Några av de mest kända exemplen är kardborreband och ultraljud. Sedan 20 år tillbaka har Sto utvecklat bioniska produkter, bland annat har vi inspirerats av lotusblomman.

Lotusblomman är sedan länge känd för dess självrengörande effekt. Efter varje regn är lotusblommans blad genast torra och rena. Vatten formas till droppar som rinner av ytan och tar med sig smutspartiklarna. Genom att efterlikna lotusblommans blad har vi utvecklat ytputs och fasadfärg med en speciell mikrostrukturerad och vattenavvisande yta. De flesta smutspartiklarna får inte ens fäste på fasadytan, eller sköljs enkelt bort med nästa regn. Risken för att alg- eller mögelsporer fastnar minskar därmed betydligt. Resultatet är en ren och torr fasad.

Klicka nedan för att se video om Lotus-Effect® Technology och läsa mer om våra andra bioniska färger för puts, trä, betong och plåt.

Referensprojekt från Sto Scandinavia AB

Aluform

Aluform

Åtvidaberg

Färdigställt: 2020 Entreprenör: Golvteknik AB Byggherre: Åtvidabergs kommun

BRF Fogdetorp

BRF Fogdetorp

Utv. renovering | Södertälje | Ej officiell

Utv. renovering av flerbostadshus som uppgår till 9 byggnader i Södertälje ...

BRF Söderkulla

BRF Söderkulla

Inv. renovering | Malmö | 1-2 Mkr

Inv. renovering av flerbostadshus i Malmö. Själva byggnationen startade i o...

Guldkroksskolan

Guldkroksskolan

Ombyggnad | Hjo | 28 Mkr

Ombyggnad av utbildningslokaler som består av en byggnad i Hjo på 2 våningar....

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår