Saltex BioFill™- miljövänligt ifyllnadsgranulat för konstgräs

Datum: 29 Okt 2018

Saltex BioFill är världens första 100% växtbaserade ifyllnadsgranulat som är industriellt processat. Granulatet utvinns av sockerrör och är biologiskt nedbrytbart, en faktor som både är världsunik och högt efterfrågad på marknaden.

Saltex BioFill™ ifyllnadsgranulat är certifierat som 100% biologiskt nedbrytbart, 100% komposterbart, 100% organiskt och kan återvinnas till bland annat nytt ifyllnadsgranulat. Ett unikt kretslopp som ligger i Unisports vision om hållbarhet för både miljö och människa.

Granulatet tillverkas koldioxidneutralt i en kontrollerad miljö och baseras på GMO-fritt förnybart råmaterial. Det uppfyller kraven som en vara enligt REACH-förordningen. När Saltex BioFill™ hamnar utanför planen kommer det inte att ha någon påverkan på miljön.

Saltex BioFill™ ingår i konstgrässystemet Saltex Legacy™, som är godkänt av FIFA för både bredd- och elitfotboll. I systemet ingår även en 100% återvinningsbar sviktpad.

Unisport har byggt och levererat över tusen konstgräsplaner i Norden. Vår vision är att bidra till ett hälsosammare samhälle genom att få människor att röra på sig och genom att tillhandahålla lösningar som är inspirerande, säkra och miljövänliga under idrottsanläggningarnas hela livscykel.

Mer om produkten Konstgräs Fotboll

Konstgräs Fotboll

Med en stor kunskap i branschen och med över 1000 installationer i Norden har vi en unik erfarenhet inom utveckling, tillverkning, konstruktion, installation och underhåll av konstgräs fotboll. Genom att sätta utövaren i fokus har vår produktutveckling alltid strävat efter att vara spelarnas val, samtidigt som vi bedriver ett aktivt kvalitets- och miljöarbete.

Saltex - En del av Unisport

Läs mer

Konstgrässystem med olika fiber för olika behov

Läs mer

Sviktpad till konstgräsplaner

Läs mer

Granulat, ifyllnadsmaterial till din konstgräsplan

Läs mer

Konstgrässystem

Läs mer

Minska spridningen av gummigranulat

Läs mer

Planvärme

Läs mer

Mobilt konstgräs till fotboll

Läs mer

Begagnat konstgräs

Läs mer

Underhållsmaskiner

Läs mer

Referensprojekt från Unisport Scandinavia AB

Kungliga Tennishallen

Kungliga Tennishallen

Ombyggnad | Stockholm | 50,0 Mkr

Ombyggnad av tennishall som består av en byggnad i Stockholm på 4 våningar. S...

Arena Karlskrona

Arena Karlskrona

Ombyggnad | Karlskrona | 72 Mkr

Ombyggnad av ishall som består av en byggnad i Karlskrona. Själva byggnatione...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...