Proffsens val av beröringsfria duschpaneler

Datum: 14 Maj 2024

Högt teknikinnehåll, hög kvalitet och tillförlitlighet har bidragit till bolagets starka och marknadsledande position. Bolagets duschpaneler ger en enklare användning samtidigt som de sparar både vatten och energi.

”Proffsen väljer oss för vår enkelhet. Nya kunder är förvånade över att de bara behöver slå på strömmen för en fungerande installation”, säger Frank Rälg, Key Account Manager på FM Mattsson och fortsätter:

"Vi upplevs som en enkel, trygg och pålitlig partner. Till det kan läggas att vi finns med kunden under hela livscykeln med en hög närvaro bland grossister, och därmed är det enkelt att få tag på reservdelar runt om i landet och inom övriga Norden.”

Tillgängligheten avgörande
Produkterna är förprogrammerade, vilket gör dem både pålitliga, driftsäkra och enkla att installera. Efter installation görs justeringar för anläggningens specifika behov. Fokus på support och snabba byten av reservdelar är också viktiga aspekter för kunden.

I större anläggningar som simhallar, hotell och spa-anläggningar är det avgörande att snabbt kunna åtgärda ett system som fallerat.

”Om duscharna inte fungerar som de ska kan det snabbt skapa stora störningar i verksamheten, med förlorade inkomster och kundbortfall som följd”, säger Frank Rälg.

Ny lösning garanterar vattenkvaliteten
Inom kort kommer EU:s nya dricksvattendirektiv att träda i kraft, vilket innebär hårdare hygienkrav på rent tappvatten för både flerfamiljshus, hotell, vårdhem och kommunala verksamheter. Det kommer bland annat innebära att fastighetsägare är skyldiga att regelbundet kontrollera att fastighetens vatten är bakteriefritt.

FM Mattssons nya lösning för smart hygienspolning erbjuder en enkel, smart och effektiv lösning på kraven. Systemet övervakar och analyserar automatiskt vattenanvändningen och genomför hygienspolningar baserade på faktiskt behov, vilket garanterar vattenhygien samtidigt som den minimerar onödigt vattenslöseri.

"Vi är först i Skandinavien med den här lösningen. Det innebär att den uppkopplade duschpanelen, med hjälp av sin data, själv kan ta beslut om när en hygienspolning behöver göras. En innovation som ger en säker vattenkvalitet samt spar både energi och vatten”, säger Frank Rälg.

Trådlös kommunikation
Kommuner och privata fastighetsägare med ansvar för ett flertal anläggningar har stor nytta av att enkelt kunna övervaka och kommunicera med samtliga enheter på distans – från en dator, surfplatta eller telefon. Detta tack vare de så kallade VMS-funktionerna. Man kan enkelt göra inställningar för hygienspolning, kontrollera en enskild blandares funktion samt ställa in maximal varmvattentemperatur, vilket ökar säkerheten för användaren att förhindra skållningsskador.

"Nyttan för kunden är enorm och ger möjlighet att kunna agera förebyggande. Man ser när det är dags att utföra en service eller byta ett batteri på en anläggning. Du kan då planera för detta i stället för att behöva skicka en jour eller invänta ett klagomål, vilket innebär stora kostnadsbesparingar.”

God garanti ger hållbara produkter
Ytterligare en fördel med duschpanelerna är deras maxspolningstid. Det innebär att den stänger av sig själv, vilket minskar risken för vattenskador.

Väljer man FM Mattsson som leverantör är man också garanterad reservdelar under en tioårsperiod.

”Våra produkter är närproducerade. Enkel åtkomst till reservdelar och support underlättar därför för våra kunder att underhålla och förlänga livslängden på sina investeringar, vilket bevisar vårt åtagande att vara en tillförlitlig och hållbar partner över tid”, avslutar Frank Rälg.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår