OLDA lanserar ny generation av rostfria skyddade golvbleck med ökad slaglängd

Datum: 12 Mar 2021

OLDA Innovation har sedan 1992 skaffat sig erfarenhet av utveckling, konstruktion och tillverkning av automatiska och manuella kantreglar, dörrstopp och koordinatorer. De nya serierna av skyddade golvbleck, FS och FSR, är gjorda helt i rostfritt stål och passar för kantreglar från Ø 8 till 15 mm.

Öppningen med fjädrande hylsor (Ø 13 respektive 16 mm) garanterar en säker låsning av passiva dörrblad i dörrar med hög passagefrekvens genom att hindra smuts och grus att fastna i golvblecket. Den ökade slaglängden på de skyddade golvblecken FS/FSR ger både en säkrare låsning tillsammans med en kantreglar och en bättre anpassning till automatiska tätningströsklar.


De två FS/FSR serierna är därmed anpassade för reglar antingen mellan Ø 8 – 12 mm eller Ø 10 – 15 mm beroende på den aktuella hylsstorleken. Minskat glapp mellan regel och golvbleck ger möjligheter att förbättra dörrpartiets ljudkomfort samt klara dagens ökade rök- och brandkrav.

De nya skyddade golvblecken från OLDA har alla en slaglängd (22 mm) för starkare låsning och anpassning till krav på ökade slaglängder för kantreglar ihop med automatiska tätningströsklar.

Båda serierna har ett hus med Ø 22 och höjd 50 mm så man enkelt kan byta serie utan att behöva borra om monteringshålet. Rekommenderade håldimensioner är Ø 22 – 24 mm med ett djup mellan 49 - 55 mm beroende på vald monteringsmetod.

OLDA FS 12/15 serien med rundade hörn för traditionell skruvmontering av skyddade golvbleck huvudsakligen i trösklar av trä, aluminium och stål.

OLDA FSR 12/15 serien för flexibel limning (anpassning mot regel) direkt i solida golv huvudsakligen av klinker, marmor, sten och trä men även aluminium och stål.

  • Det nya huset har två rillor som möjliggör extra fast limning i golv.
  • Huset har även en fast botten som förhindrar att lim tränger in i huset och negativt påverkar den fjäderbelastade hylsan.
OLDA FSR 30 fästblecket med en ytterdiameter 50 mm används för att skruva fast FSR 12/15 antingen direkt i trösklar eller solida golv.
  • Ger en elegant monteringen med minimalt platsbehov (totalhöjd endast 2 mm), speciellt vid montering direkt i golv tillsammans med exempelvis tröskellösa pardörrar.

OLDA FSR 12 (överst vänster) respektive OLDA FSR 15 (överst höger) limmande i ett trägolv och tröskel. Traditionell tröskelmontering av OLDA FS 12 (underst vänster) samt skruvmontage av OLDA FSR 15 tillsammans med OLDA FSR 30. Samtliga montage har endast en höjd av 2 mm.


De rostfria OLDA FS och FSR serierna har samma diameter och höjd på husen, så man enkelt kan byta serie utan att ändra monteringshålet. FS skruvas (vänster) och FSR limmas (höger) i bilden. De fjädrande hylsornas öppning (A) är Ø 13 respektive 16 mm och garanterar en säker låsning av passiva dörrblad genom att hindra smuts och grus att fastna i golvblecket.


OLDA FSR 12 ger en flexibel montering genom limning med enklare anpassning mot regeln direkt i solida golv – huvudsakligen av klinker, marmor och sten men även trä, aluminium och stål.

Mer om produkten Skyddade golvbleck OLDA

Skyddade golvbleck OLDA

Skyddade golvbleck OLDA 17 HZ, 17 HZ-R och 18 HZ har en fjädrande öppning som tillser att tex. grus och smuts ej hindrar korrekt låsning av regel i tröskel/golv.

Skyddat golvbleck OLDA 17 HZ
Skyddat golvbleck OLDA 17 HZ-R
Justerbart skyddat golvbleck OLDA 18 HZ

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår