Nytt brandskydd för fasad & takfot med EI 45

Datum: 16 Jan 2023

Typgodkänd för luftspalter 25-45mm, enkelt montage, bäst prestanda & ekonomi

INCA WFS net® by Flameguard är ett nytt och säkert brandtätningssystem för luftspalter i fasad och takfot, applikationer där luftrörelser behövs i utgångsläget, men där man omedelbart önskar en helt tät konstruktion (EI) i händelse av brand.

Brandprovad och klassificerad enligt senaste standarder
Systemet är brandtestat och klassificerat med brandklass EI 45 enligt senaste standarder (EN 1366-4:2021 och EN 13501-2:2016) och har ett Svenskt Typgodkännande - TG 1818.

Klicka här för att ladda ner typgodkännade och montageanvisningar för INCA WFS net® by Flameguard.

Bäst byggekonomi
INCA WFS net® by Flameguard är brandklassad EI 45, har ett svenskt typgodkännande och är den brandskyddslösning som ger absolut bäst byggekonomi.

Funktion och prestanda
INCA WFS net® by Flameguard är framtaget för användning i luftspalter mellan 25-45 mm bakom fasadbeklädnaden, i höjd med syllen, i nivå med bjälklaget, samt i den ventilerade takfoten.

Systemet är enkelt att montera och består av ett högpresterande brandsvällande metallnät i kombination med ett insektsnät av aluminium. Systemet säkerställer luftspaltens nödvändiga ventilation och insektsnätets funktion är främst att skapa en skyddszon mot nedfallande smuts och annat material ovan det brandsvällande metallnätet.

INCA WFS net® by Flameguard verkar med maximal funktion utan risk för brandspridning ovanför den brandgräns som skapas. I händelse av en brand fastnar sticklågor, gnistor och värme i det brandsvällande nätet. Vid 150°C börjar materialet expandera (50 gånger sin egen tjocklek) och förseglar snabbt nätets öppningar och förhindrar att omfattande brandspridning kan ske.

Miljöbedömd
INCA WFS net® by Flameguard är miljöbedömd och godkänd enligt Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

Flameguard - Specialister på byggnadstekniskt brandskydd
Vi har valt att specialisera oss på brandskyddslösningar som man bygger in i byggnadens konstruktion. Innovativa och säkra lösningar som har till uppgift att begränsa, eller förhindra, att brand kan spridas inne i byggnaden, eller vidare till andra byggnader. Lösningar vars syfte är att rädda både egendom och människoliv.

Men byggnadstekniskt brandskydd kan vara komplicerat. Det finns inte alltid färdiga, konkreta lösningar att tillgå, eller så är de befintliga lösningarna kostsamma eller krångliga att montera. Dessa svåra brandtekniska knutar vill vi på Flameguard lösa. Det är vår drivkraft.

Vår affärsidé
Vår affärsidé är att skapa innovativa brandskydd för dagens medvetna byggföretag – och att utveckla hållbara lösningar för nästa generation.

Klicka här för mer info

Kontaktuppgifter
Produktchef: Peter Ekström
Telefon: 020-12 12 21 alt. 073-5552086
Email: info@flameguard.se

Referensprojekt från Flameguard Sverige AB

Rosendal, Kompositören

Rosendal, Kompositören

Nybyggnad | Uppsala | 200-300 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 3 byggnader i Uppsala med 186 läg...

Brf Ramselyckan

Brf Ramselyckan

Nybyggnad | Partille | 100-125 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 8 byggnader i Partille med 81 läg...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår