Nya luft/vattenvärmepumpen är kraftfull och tyst

Datum: 21 Sep 2022

NIBE S2125- 8 och 12 är den mest kraftfulla luft/vattenvärmepumpen från NIBE hittills. Med hög framledningstemperatur, låg ljudnivå och alla de smarta funktioner som den nya uppkopplade plattformen innebär ger den komfort och energieffektivitet året om.

Med den nya luft/vattenvärmepumpen har NIBE utvecklat en robust och driftsäker konstruktion med många fördelar. Den har ett arbetsområde på upp till 75°C (vid en utomhustemperatur på ner till -25°C levereras fortfarande upp till 65°C ), ett högt SCOP som når 5,0 vid 35°C framledning och medelklimat* samt ett hållbart köldmedium med låg klimatpåverkan.

Föregångaren NIBE F2120 är uppskattad för den låga ljudnivån och med den nya designen på S2125 blir nu ljudet ännu lägre. Dessutom finns funktionen Silent mode som sänker ljudvolymen ytterligare. En annan fördel med nya S2125 är att den har förbättrad kylprestanda, något som ligger rätt i tiden då NIBE kan se en ökad efterfrågan på kyla.

Med S-seriens alla fördelar
I kombination med en inomhusmodul från S-serien ger den alla fördelar som den nya digitala teknikplattformen ger. Det, tillsammans med NIBEs långa erfarenhet av inverterstyrda kompressorer, har resulterat i en hög systemverkningsgrad.

Med uppkopplingen följer också flera smarta och energibesparande funktioner. Till exempel att värmepumpen kan anpassa sig efter väderprognosen och kundens varmvattenbehov samt med SPA** (Smart Price Adaption) arbeta mer när elpriset är som lägst.

NIBEs försäljning av luft/vatten går starkt sedan flera år och förväntningarna på den nya modellen är höga.

– Med nya S2125 tar vi nästa steg inom vårt premiumsegment av luft/vattenvärmepumpar. Den blir en viktig pusselbit i vårt breda sortiment som gör att vi alltid kan erbjuda rätt produkt för varje kund, säger Stefan Lundqvist, produktchef för Sverige.

*NIBE S2125 har SCOP 5,0 (Medelklimat 35°C) och SCOP >4,1 (Kallt klimat 35°C) enligt Europeisk Norm, EN 14825:2018, d.v.s gällande standard för bestämning av referens årsverkningsgrad, SCOP. Gäller S2125 -8 och -12.

** Kräver rörligt timprisavtal.

Why should I choose NIBE's new air/water heat pump S2125? from NIBE Energy Systems on Vimeo.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår