Ny smart läckagebrytare med stor förmåga

Datum: 11 Maj 2022

Tollco är först på marknaden med att lansera en trådlös läckagebrytare. En enda enhet övervakar upp till 16 utrymmen där det finns risk för vattenskada. Den är perfekt för att förhindra vattenskador i kontorsfastigheter med kök och flera fristående vatten- och kaffemaskiner. Den fungerar också utmärkt i lägenheter och fritidshus.

Vattnet stängs omedelbart av så fort en av de trådlösa givarna blir fuktiga samtidigt som en larmsignal informerar om att en läcka har inträffat. På så sätt minimeras risken att en vattenskada uppstår.

En ventil monteras på vattenledningen så tidigt som möjligt i vattensystemet. Öppning och stängning sker mjukt för att undvika tryckslag med hjälp av kulventil. Enheten kan också hanteras manuellt med en on- och offknapp.

De trådlösa vattensensorerna placeras under diskbänksåp, kyl- och frys, diskmaskin, kaffemaskiner och annan trycksatt utrustning. Sensorerna känner kontinuerligt av om de får vatten på sig. Om detta sker stängs vattnet av omedelbart samtidigt som en pipsignal larmar.

Läckagebrytaren kopplas in i ett vanligt vägguttag och kommunicerar trådlöst med en vattendetektor, som i sin tur kopplas ihop med sensorerna. Sensorbanden klistras fast där risken för läckage är som störst.

Läs mer på tollco.se

Mer om produkten Tollco - Vattenlarm

Tollco - Vattenlarm

Att installera ett vattenlarm är en enkel och billig investering. Larmet placeras på dolda ytor där det finns risk för läckage. Tex, under diskmaskinen, i diskbänksskåpet, vid golvvärme centralen, bakom akvariet etc. Om det uppstår en läcka börjar larmet larma.

Tollco Vattenlarm 3 volt inbyggd sensor
Tollco Vattenlarm 9 volt, inbyggd sensor
Tollco Vattenlarm 9 volt, extern sensor
Tollco Vattenlarm 230 volt, extern sensor
Monteringsanvisning Vattenlarm 9 volt inbyggd sensor
Monteringsanvisning Vattenlarm 9 volt extern sensor
Monteringsanvisning Vattenlarm 230 volt extern sensor
Monteringsanvisning Vattenlarm 9 volt extern sensor
Film: Vattenlarm 230 volt extra sensor
Film: Vattenlarm 9 volt inbyggd sensor
Film: Vattenlarm 9 volt med extern sensor
Välkommen till vår interaktiva miljö!

Välkommen till vår interaktiva miljö!

Information om skadeförebyggande tips och råd mot vattenskador

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår