Mer än 4000 nya sätt att ytbehandla OLDA dörrbeslag!

Datum: 30 Apr 2021

Intresset för dörrstopp och dörrkoordinatorer ökar ständigt, speciellt efter införandet av pulverlack i både vitt och grått samt rostfria beslag. Under den senaste tiden har allt fler önskat specialanpassningar med unika färger.

Detta har resulterat i att OLDA ibland tar fram bland annat dörrstopp i unika RAL eller NCS färger enligt kundens specifikation. Vanligtvis tar det mellan två och fyra veckor att ta fram en specialkulör, beroende på hur ovanlig kulören är.

Nu utökar OLDA dramatiskt möjligheten att specialanpassad färg, struktur och mönster genom ett nytt samarbete som ger mer än 4 000 olika varianter att välja på genom vattenöverföringsteknik!

Själva tekniken (WTP) går ut på att en mönsterfilm läggs på en stilla vattenyta, för att sedan aktiveras och lösas upp. Sedan dippas produkten genom mönstret, tvättas och torkas, kontrolleras och slutligen skyddlackeras innan produkten är klar för leverans.

Att kunden även kan påverka mönster och struktur på ytan ger helt nya möjligheter för dörrbeslagen att antingen helt smälta in i sin omgivning och/eller försköna sin omgivning på ett helt nytt sätt genom att sticka ut rejält.

Det går till och med att skapa sin helt unika kombination av färg, struktur och mönster om man inte hittar något som passar bland de 4 000 olika varianterna.

OLDA Innovation har sedan 1992 skaffat sig lång erfarenhet av utveckling, konstruktion och tillverkning av automatiska & manuella kantreglar, dörrstopp, dörrkoordinatorer, handtag, skyddade golvbleck, karmöverföringar samt glid-, styr- och slutbleck.


Olda 73 DS dörrstopp i fyra olika specialutföranden – vit marmor, brun ek, mörkbrunt läder och svart kolfiber. Nu finns det mer än 4 000 olika färger, strukturer och mönster för kunden att välja på – allt för att passa in och försköna den aktuella applikationen.


Olda 73 DS dörrstopp och OLDA 77 DA dörrhållare finns i tre olika standardutföranden – vit (RAL 9010), grå (RAL 9006) och rostfri.


Olda dörrbeslagsprodukter – automatiska, halvautomatiska & manuella kantreglar, karmreglar, slutbleck, skyddade golvbleck, dörrstopp, dörrkoordinatorer och karmöverföring.

Mer om produkten Dörrstopp OLDA

Dörrstopp OLDA

Dörrstopp OLDA 73 DS - uppställningsfunktion med OLDA 77 DA.
Dörrstopp OLDA 94 DS - med två funktionssätt.

Dörrstopp OLDA 73 DS
Dörrhållare OLDA 77 DA
Dörrstopp OLDA 94 DS

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår