Masonite Beams I-balk uppdateras

Datum: 16 Okt 2019

Masonite Beams I-balk uppdateras med nytt livmaterial för att ytterligare förbättra leveranssäkerheten.

Dagens OSB ersätts med en högkvalitativ spånskiva när Masonite Beams byter ut livmaterialet i de klassiska lättviktsbalkarna. Bytet har föregåtts av långtidstester, brandtester, nedböjningstester m.m. och prestandan är lika god som tidigare. Skillnaden är att tillverkningen av livmaterialet från och med nu sker helt i egen regi.


Masonite Beams starka konstruktionslimmade lättbalkar och reglar har en I-profil som ger ett bättre materialutnyttjande och minimerar köldbryggor, vilket innebär, reducerat värmeläckage och sänkt boendekostnad.

Livmaterialet i I-balken har tidigare bestått av 10 mm OSB, men från och med 1 oktober 2019 är OSB utbytt mot 10 mm spånskiva av P5 kvalité, som är en fuktbeständig byggskiva.

– Den uppdaterade I-balken kommer att ha samma goda egenskaper som tidigare. Det har vi förvissat oss om genom att göra noggranna långtidstester och mätningar tillsammans med RISE (Research Institutes of Sweden), säger Stefan Öijerholm, försäljnings- och marknadschef på Masonite Beams, och fortsätter:

– Skillnaden är att vi från och med nu har full kontroll över hela produktionsprocessen, eftersom vi tillverkar spånskivorna själva inom Byggma Group koncernen. Det ökar både leveranssäkerheten och prisstabiliteten, plus att vi på sikt minskar vår miljöpåverkan gällande transporter. Vi kommer under en övergångsperiod även fortsättningsvis att erbjuda I-balken med OSB (för de kunder som behöver det för sina tekniska godkännanden.)

Masonite Beams I-balk tillverkas i standardlängder upp till 13,3 meter, men fabriken i norrländska Rundvik har möjlighet att producera längder ända upp till 18 meter. I-balkarna kan även anpassas till kundens önskemål genom exempelvis snedkapning, isolering och håltagning.

Mer om produkten Masonite Beams - Väggar

Masonite Beams - Väggar

Väggar uppbyggda med Masonite Beams lättbalk ger god byggekonomi samtidigt som de blir utmärkta ur energihänseende, eftersom vår regel ger mycket små köldbryggor med det bärande skiktet som samtidigt är isolerande. Goda energivärden erhålls därmed för en relativt tunn vägg. Lättbalken passar därmed mycket bra i lågenergi- och passivhus.

Masonite Beams lättregel i trä är rak och dimensionsstabil, samtidigt som arbetsmoment för uppbyggnad förenklas genom att väggreglar kan tillverkas i bredder upp till 400 mm. Samtidigt kan du få balken anpassad efter ritning med exempelvis förstärkningar, isolering och specifik längd.

Masonite Beams lättregel finns med i: BASTA, Byggvarubedömningen, Husproduktportalen och Sundahus

Väggar

Väggar

Produktöversikt

Läs mer

Masonite Beams Broschyr
Konstruktion och montage
Dokumentation
Projekteringsanvisning
konstruktioner och lösningar
Bim - Objekt
EPD Masonite
EPD Masonite Beams
FSC - certificate
Intyg om kontinuitet av byggproduktens prestanda
Masonite Beams SE - Prestandadeklaration
PEFC - certificate
RISE Certifiering Masonite® Beams and Columns
Bim - Objekt

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår