Lyckad lansering av ROCKWOOL 800 Multi under Nordbygg

Datum: 20 Jun 2022

ROCKWOOL 800 Multi är en ny flexibel rörskål som underlättar isolering av varma och kalla rör. Under Nordbygg premiärvisades rörskålen för marknaden och intresset var stort.
”Det blev en bekräftelse på att ROCKWOOL 800 Multi fyller ett stort behov inom segmentet för teknisk isolering”, säger Tomas Larsson, KAM på ROCKWOOL.


ROCKWOOL 800 Multi är en rörskål som har alla de användningsområden som befintliga rörskålen ROCKWOOL 800 har, det vill säga den kan användas till isolering av både varmt och kallt tappvatten samt värmestammar. Det som utmärker denna produkt är att samma rörskål passar flera olika rördimensioner. Det är möjligt tack vare en unik innerkärna som anpassar sig efter rörets storlek.
”Flexibiliteten gör att du kan få en effektivare installation och bättre logistik vid montage”, kommenterar Tomas Larsson.

Tomas är övertygad om att marknaden efterfrågar en mer flexibel rörskål.
”Det här kommer troligtvis bli en av våra viktigaste och mest efterfrågade produkter inom HVAC-segmentet”, kommenterar Tomas Larsson.

ROCKWOOL 800 Multi är brandsäker och klassad enligt Euroklass A2L-S1, d0. Produkten finns i dimensioner från 12 mm till 48 mm rör och i upp till 60 mm isoleringstjocklek. Den fungerar dessutom lika bra på stål- och kopparrör som på plaströr. Produkten bidrar till enklare hantering hos återförsäljare och entreprenörer eftersom den innebär färre artikelnummer och mer effektiv lagerhållning.

ROCKWOOL 800 Multi har, precis som alla rörskålar från ROCKWOOL, en beklädnad av armerad aluminiumfolie som är robust och lätt att rengöra.
”Vi vet att marknaden efterfrågar en flexibel rörisolering och nu kan vi möta det behovet”, avslutar Tomas.

Referensprojekt från Rockwool AB

Renovering av flerbostadshus i Örebro

Renovering av flerbostadshus i Örebro

Utv. renovering | Örebro | 15-20 Mkr

Utv. renovering av flerbostadshus som uppgår till 4 byggnader i Örebro på 10 ...

Projekt Cederhusen

Projekt Cederhusen

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 Mkr

Stockholms första bostadskvarter i massivträ. I januari 2020 var det...

Trikåfabriken

Trikåfabriken

Ombyggnad | Stockholm | 300-400 Mkr

Ombyggnad av kontorshus i Stockholm. Själva byggnationen startade februari 20...

Frode Laursens logistikanläggning

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår