Kooltherm isolering kan öka byggherrens ROI avsevärt

Datum: 2 Apr 2020Tunnare väggar med Kooltherm
Kingspan har senaste åren lanserat en isoleringsprodukt som har förändrat marknaden - Kooltherm. Att bygga hus med tunnare väggar kan ge flera positiva effekter. En undersökning som konsultfirman Cowi Danmark gjort på uppdrag av Kingspan visar att det ekonomiska värdet i de allra flesta fall ökar på byggprojekt där isoleringen byts till Kooltherm.

Kooltherm isolering kan öka byggherrens ROI avsevärt
Vi har tillsammans med Kingspan Insulation Danmark bett Cowi att ta fram en analys om ämnet ROI (return on investment). Analysen som COWI gjort visar på att det blir en stor ekonomiskt avkastning för byggherrar att använda Kingspans högeffektiva isoleringsprodukter Kooltherm för olika byggnadstyper och väggkonstruktioner.

I fler än 80% av databasens byggscenarier överskrider försäljnings-/hyresvärdet merkostnaden för areaökningen med över 100%. I 39 % av byggscenarierna är ROI över 500%.

Utifrån analysresultaten i COWI-rapporten ”Defining the value of space” anser vi att arkitekter, rådgivare och inte minst byggherrar bör involvera högeffektiva isoleringsprodukter som Kooltherm i sina byggprojekt eftersom det inte bara finns en stor avkastning att hämta utan också därför att det finns en lång rad hållbara och kvalitativa aspekter som kommer att tillföra mervärde till byggnaden.

Ladda ner rapporten här

Referensprojekt från Kingspan Insulation AB

Kungälvs sjukhus

Kungälvs sjukhus

Nybyggnad | Kungälv | 1,015 MdKr

Entreprenör: Kynningsrud Prefab Ort: Kungälv År: 2010-2024 Under 20...

Piren 2

Piren 2

Nybyggnad | Göteborg | 145 Mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 8 våningar var...

Hammarbyterassen

Hammarbyterassen

Hammarby Sjöstad

Byggherre: Bröderna Näslund Byggare AB Projektnamn: Hammarbyterrassen Hammar...

J-Huset

J-Huset

Inv. renovering | Uppsala | 123 Mkr

Inv. renovering av sjukhus/lasarett i Uppsala. Själva byggnationen startade a...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår