Kingspan och Grand Designs

Datum: 26 Aug 2021

Beläget på en magisk plats på toppen av ett berg norr om Åkersberga, tre mil utanför Stockholm, hittar du Villa Alsvik. Ett exceptionellt och spektakulärt hus. Projektet är med i det världsberömda TV-programmet Grand Design, som har följt projektet sedan 2016.

Vi på Kingspan är mycket stolta över att vi valdes som huvudleverantör av isoleringen till projektet för både golv, väggar och tak. Nästan allt ovan mark är isolerat med Kingspan. Huset kommer inte bara att vara ett fantastiskt byggnad med högkvalitativa material utan även mycket välisolerat med låga driftskostnader i framtiden.

Läs mer om Villa Alsvik och isoleringsprodukterna här

Vilka produkter användes?
I betongväggarna på första våningen har man använt Kingspan Kooltherm K20. I den andra våningen, som har en stomme av korslaminerat trä, har man använt Kingspan Kooltherm K12. Det platta taket och terrasserna, vars stomme också är korslaminerat trä, är isolerade med Kingspan Therma TR20, Therma TT40, Therma TR26 och Therma TT46.

Varför valde de Kingspan?
Jakob Paulin och hans fru kontaktade fyra olika isoleringsleverantörer när de skulle välja isoleringen till huset. Kingspan valdes av flera skäl.

”Jag gillade verkligen konversationen med på Kingspan Insulations teknisk avdelning. De var mycket kunniga och gav mycket bra råd och stöd i vårt projekt. De hjälpte oss med ritningarna och alla beräkningar”, säger Jakob Paulin, ägare och visionär bakom Villa Alsvik.

”Dessutom är energiprestandan mycket bättre jämfört med annan isolering på marknaden. Då rummens golvyta och volym är viktig för oss och då byggnaden balanserar på toppen av ett berg, ville vi ha en så tunn konstruktion som möjligt. Det ger en lyxig känsla som ändå smälter in i naturen. Med isoleringen från Kingspan kunde vi minimera tjockleken på väggar och tak. Våra hantverkare hade inte arbetat med Kingspans isolering tidigare, men blev väldigt positivt överraskade av hur lätt den var att hantera och installera”, slutar Jakob Paulin.

Grand Designs Sverige
I Grand designs Sverige får tittarna följa med längtande husbyggare på resan till drömhemmet – från första spadtag till färdigt hus. Det är storslagen arkitektur, häftiga miljöer och innovativa idéer. Ingen vision är för stor för att bli verklighet.

Referensprojekt från Kingspan Insulation AB

Kungälvs sjukhus

Kungälvs sjukhus

Nybyggnad | Kungälv | 1,015 MdKr

Entreprenör: Kynningsrud Prefab Ort: Kungälv År: 2010-2024 Under 20...

Piren 2

Piren 2

Nybyggnad | Göteborg | 145 Mkr

Nybyggnad av kontorshus som består av en byggnad i Göteborg på 8 våningar var...

Hammarbyterassen

Hammarbyterassen

Hammarby Sjöstad

Byggherre: Bröderna Näslund Byggare AB Projektnamn: Hammarbyterrassen Hammar...

J-Huset

J-Huset

Inv. renovering | Uppsala | 123 Mkr

Inv. renovering av sjukhus/lasarett i Uppsala. Själva byggnationen startade a...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår