Knudsen Kilen fokuserar på stegljud

Datum: 3 Mar 2020


En ny dansk undersökning visar att av de mer än en miljon lägenheterna i Danmark uppfyller endast 6% tillämpliga akustiska krav.

Eftersom ljudförhållandena i våra hem är en viktig faktor för vår livskvalitet är det viktigt att fokusera mer på ljudisolering - särskilt i äldre fastigheter som ligger långt under lagstadgade minimikrav.

– De allra flesta flervåningshusen har byggts före 2008 och cirka 94 procent av alla flervåningshus i Danmark har sämre ljudförhållanden än dagens fastställda normer, förklarar Birgit Rasmussen som är seniorforskare vid Statens Byggeforskningsinstitut, Ålborg Universitet i Köpenhamn. Läs hela artikeln här!

Effektiv stegljudsisolering vid renoveringar uppfyller lagkrav
De skärpta kraven på stegljudsisolering avser endast nya byggnader. Vid renovering av äldre fastigheter är det inte möjligt att sätta in tunga golvplattor eller väggar - men Knudsen Ljudkilar gör det ändå möjligt att betydligt förbättra ljudisoleringen. Exempelvis från ljudklass D till C som idag motsvarar lagstadgade krav i Danmark, Sverige och Norge.Halvering av stegljud
Knudsen Kilen har utvecklat ljuddämpare för användning med klosserierna Kombi, Kombi Max och Knudsen Ljudkilar och nu fås de alla med vår nyutvecklade ljuddämpande sula som ger den bästa ljudisoleringen. Under ett trägolv på reglar kan ljuddämparen uppta 50% av energin som sprider sig till våningen nedanför. När golvbjälkarna klossas placeras ljuddämparen snabbt och enkelt under klossarna.

Ackrediterade rapporter bekräftar effekten
DELTA har i samarbete med DTU gjort fullskaliga tester av ljuddämparen i hårt belastade miljöer. De fastslår i en ackrediterad rapport att ljuddämparen förbättrar dämpningen av stegljud på ett avsevärt sätt med upp till 3-4 dB. En vägledande mätning visar dessutom att trägolv får en förbättrad luftljudsisolering på 3-4 dB.

Mer info
Hämta ackrediterade testrapporter och resultaten för mätningen av luftljudsisolering på knudsenkilen.dk.
Se även vårt utbud av ljudkilar här.
Knudsen Kilen hjälper er alltid i samband med projekteringen av nybyggnationer och renoveringar.

Referensprojekt från KNUDSEN KILEN A/S

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår