Hårdbetong – för ljusa slitstarka golv

Datum: 24 Aug 2016

Med mer än 30 års erfarenhet och referensobjekt från industrin, logestikhallar och offentliga miljöer vet vi att Mastertop hårdbetong håller i längden. Mastertop hårdbetong är en infärgad hårdbetong för ökad hållfasthet, nötningsbeständighet och dammfrihet. Materialet innehåller specialgraderad kvarts och portlandcement och går att få i en rad kulörer från vitt till mörkaste blyertsågrå.

Hårdbetongen har en ljusreflektion på upp till 55% och ger en ökad resistens mot oljor och fetter. Mastertop hårdbetong finns i olika varianter allt från Mastertop 100 till Mastertop 450 all för att passa det slitage som golvytorna utsättsför. Slutkundens behov av golv skall styra vilket Mastertop golv som läggs. Till industrilokaer och logestikhallar rekommenderas Mastertop 135. Till golvytor med extrema krav på tung belastning, slag och nötningsbeständighet exempelvis tung industri, pappers- och stålindustri rekommenderar Modern Betong Mastertop 200 med ballast av granulerat stål.
  • Mastertop 135 LS / PG – för industrilokaler och logistikhallar
  • Mastertop 200 LS/ PG – för tungt belastade ytor med högt slitage , ballast av seghärdat granulerat stål
  • Mastertop 230 – för extremt tungt belastade golvytor, ballast av seghärdat granulerat stål
  • Mastertop 450 – för extremt frekventtrafikerade ytor som tål vatten – ballast av elektrokorund kiselkarbid
ARMOURJOINT® och SHIELDJOINT®
Modern Betong är exklusiv representant för ARMOURJOINT® och SHIELDJOINT® som är unika system för kvarsittande form för extrema lastöverföringar vid fogar i betonggolv. System som utformats speciellt för att möta dagens krav på industribetonggolv.

Systemen gör det möjligt för golvläggare att snabbt och effektivt gjuta plana industriella betonggolv i anläggningar såsom lager, fabriker, logistikcentra och depåer etc.

ARMOURJOINT överträffar kraven i TR34 3: e utgåvan (Concrete industrial ground floors. A guide to design and construction).

För mer information klicka på länkarna:

ARMOURJOINT®
SHIELDJOINT®

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår