Gorter®: Takluckor med bevisad hög isoleringsvärde

Datum: 20 Mar 2024

Kraven på isoleringen av moderna byggkonstruktioner blir allt högre, och taket spelar en viktig roll i detta. Isoleringslagren på tak blir allt tjockare och vid bestämningen av ett taks isoleringskapacitet är det väsentligt att inte bara titta på takkonstruktionen och takbeläggningen, utan också på element som takluckor, avlopp, galler och kupoler, genom vilka värme kan läcka ut.

Takluckan som en integrerad del av taket

Gorter® erkänner att takluckan är en integrerad del av tak, där den ska bidra till den totala isoleringen. Utifrån denna synvinkel har Gorter® utvecklat takluckor som erbjuder de högsta möjliga isoleringsvärdena.

Sacha Beers, VD för Gorter, förklarar detta, "Gorter har satt en ny standard inom branschen genom att mäta och ange de höga isoleringsvärdena för hela takluckkonstruktionen, och inte bara för en enskild komponent." "Med denna metod har det blivit möjligt att förse alla Gorter® takluckor med en European Technical Assessment (ETA) och CE-märkning. Detta är unikt för takluckekategorin.”

Glaserade takluckor med maximal isolering
Gorter® glaserade takluckor är perfekta för situationer där säker åtkomst till taket måste kombineras med naturligt dagsljus i utrymmet under och maximal isolering. Hela konstruktionen av den glaserade takluckan är termiskt avbruten. Detta resulterar tillsammans med HR+++ trippelglas i ett utmärkt isoleringsvärde för hela takluckan, med Uw ≤ 0,83 W/(m².K).

Den bästa presterande takluckan

Gorter® erbjuder en speciell högisolerad version av den välisolerade standard takluckan, betecknad med typen RHTEP. Med ett isoleringsvärde på Uw ≤ 0,198 W/(m².K) ligger denna taklucka i topp. Den kommer därmed nära isoleringsvärdet för moderna tak, vilket är unikt inom denna produktgrupp. Denna taklucka är särskilt lämplig för miljöer med extremt vinterväder, men också för hög värme på sommaren.

Ett utmärkt val för passivhuskonceptet

Gorter® Takluckor är ett utmärkt val för byggprojekt och renoveringar där energiförbrukningen måste minimeras, såsom vid Passivhuskonceptet.

En komplett och säker åtkomstlösning

Nästan alla takluckor kan kombineras med en stege, saxtrappa eller fast trappa från Gorter, vilket ger en komplett och säker åtkomstlösning. Som arkitekt behöver du alltså inte leta längre.

Vill du veta mer om våra högisolerade takluckelösningar?

Besök då vår hemsida och se alla CE(ETA)-certifierade takluckor. Du kan också kontakta en Gorter-rådgivare direkt eller begära en offert online.

Referensprojekt från Gorter

Groendakcoach, gröntak med takåtkomst

Groendakcoach, gröntak med takåtkomst

Hendrik-Ido-Ambacht

Ett projekt i Hendrik-Ido-Ambacht, Nederländerna.

Takträdgård Amsterdam

Takträdgård Amsterdam

Amsterdam

En grön takterrass mitt i det livliga Amsterdam.

Omdöpt bostad med takterrass

Omdöpt bostad med takterrass

Statenplein Den Haag

Transformationen av en klassisk bostad i Haag, Nederländerna.

Tak Weener XL

Tak Weener XL

Den Bosch

Fastigheten ’Weener XL’ i Den Bosch, Nederländerna, är utrustad med Gorters i...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår