God rumsakustik för välmående och mer produktiva människor

Datum: 26 Okt 2016

När vi rör oss i ett rum, går över golven, drar ut stolar eller tappar något på golvet uppstår ljud som sprider sig och kan störa ljudmiljön även i angränsande rum och utrymmen. Dålig rumsakustik och onödiga ljud kan ge upphov till både stress, trötthet och koncentrationssvårigheter. Weber lanserar en ny ljudmatta, weberfloor acoustic, som tillsammans med weber golvavjämning och tillhörande komponenter utgör ett ljudgolvssystem, weberfloor acoustic ljudgolv, som förhindrar spridningen av störande ljud.

God rumsakustik gör att människor mår bättre och vi blir mer produktiva när vi inte distraheras av störande ljud. weberfloor acoustic ljudgolv är idealiskt för t.ex. hotell, kontor, konferenslokaler, skolor, flerbostadshus m.m. där många människor vistas och verkar i rum och lokaler som ligger tätt och där det ställs extra krav på ljudmiljön. Ljudmattan som är obrännbar bidrar också till säkerheten ur brandsynpunkt.

”Vid 30 mm weber golvavjämning har vi uppmätt en ljudreduktion med 25 dB och vid 40 mm weber golvavjämning 28 dB” berättar Anders Anderberg, Concept manager Floor and Technical mortars. Detta är dock bara den inverkan ljudmattan har för störande ljud som uppstår via golvet. ”Ljudgolvssystemet har även en reducerande effekt på luftljud som t.ex. tal och musik” berättar Anders Anderberg vidare. Ljudkraven uppnås oavsett vilken golvbeläggning som väljs.

weberfloor acoustic är framtagen tillsammans med ISOVER, som kommer att tillverka ljudmattan, och är ytterligare ett exempel på samarbete inom Saint-Gobain för att hitta helhetslösningar för ett hållbart byggande. Akustik är ett av fokusområdena i koncernens gemensamhetskonceptet My Comfort.

Referensprojekt från Weber, Saint-Gobain Sweden AB

Station Odenplan, Citybanan

Station Odenplan, Citybanan

Nybyggnad | Stockholm | 1-1,5 MdKr

Nybyggnad av tunnelbanestation i Stockholm. Själva byggnationen startade okto...

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Säldammarna, Skansen

Säldammarna, Skansen

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av djurstallar i Stockholm. Själva byggnationen startade september ...

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Ombyggnad | Stockholm | 30-50 Mkr

Ombyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 41 lägenheter. Själva byggnatione...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår