Från Östermalm till Helsingborg

Datum: 22 Apr 2020

Det är verkligen en annorlunda tid vi lever i just nu. Det är mycket osäkerhet, inte minst för småföretagare. Självklar så drabbas vi också på Fjäråskupan. Vi påverkas dock inte av materialbrist eller att underleverantörer inte kan leverera, tvärtom. Hyllorna är väl påfyllda och teamen jobbar på i verkstan om än med lite mera frånvaro än vanligt. Det enda som avviker är att showroomet tillfälligt har stängt. Vi stöttar er som vanligt i er köksaffär.

Så precis som föregående år är det nu dags att presentera årets nyheter. Det är alltid lika spännande. Hur kommer de att tas emot, och vilka kupor blir de mest populära? I år är det lite annorlunda även på den här fronten, för vi vet redan att flera av nyheterna är storsäljare. Så det är med glädje vi presenterar våra fem nya kupor för 2020.

Och nu när världen ser ut som den gör – då många måste vara hemma samtidigt som pollensäsongen är på gång – vill vi lyfta fram något riktigt positivt, nämligen PlasmaClean. Med PlasmaClean i köksfläkten blir kupan en luftrengörare som tar bort allt pollen, bakterier och virus som passerar igenom det. Det är samma teknik som används på sjukhus. Inomhusmiljön blir väsentligt bättre och hjälper de med känsliga luftvägar. Så läs gärna mer om PlasmaClean nedanför nyheterna och ta kontakt med oss om du vill veta mer.

Leif Hammarberg
VD FjäråskupanCylindra: Stilfullt med glamorös touch
Efter att Bianca Ingrosso valde en Cylindra till sitt nya kök så exploderade efterfrågan på just denna kupa, inte minst i Stockholms-trakten. Och det är inte så konstigt. För Cylindra är en kupa som visar att de enklaste formerna också är de vackraste. Den rörformade kupan är helt fri från utsmyckningar och valsad i ett enda stycke av Fjäråskupans skickligaste hantverkare. Den är en given statement piece i varje kök den förgyller.Horisont: Perfekt för maffiga köksöar
För den som är ute efter en stor induktionshäll med inbyggd köksfläkt är Horisont en drömlösning. Hällmåttet är på hela 90x58 cm och massiva rostfria vred framtill på fronten gör det enkelt att reglera kokzonerna och styra fläkten. Ingen mindre än Tina Nordström köpte prototyperna till Horisont och installerade dem i sin matstudio utanför Helsingborg.Kafé: En uppvisning i rena linjer
Kafé är den frihängande systerkupan till den stilrena Bistro. Och precis som sin föregångare är Kafé en fröjd att vila ögonen på. De runda formerna från skorstenen går igen i de rostfria redskapstängerna och den mjuka övergången till fronten. Designen till kuporna är faktiskt inspirerad av ett sidobord från 70-talet.Modul: För den modigt minimala
Det har efterlysts en ”instegskupa”, alltså en kupa med lägre prisbild som passar den som flyttar in i sin första egna bostad och renoverar kök för första gången. Nu kan vi stolt presentera Modul. Det är en stilren kupa i modernt snitt vars raka front och mjukt böjda hörn passar perfekt in minimalistiska kök. I sitt standardutförande är kupan försedd med en logotyp i i vintage-stil och därför passar den även bra för kök med industrikänsla eller retro-look.Solo: Stark och snygg kökshjälte
Här har vi en vertikal kupa som sålt mycket bra redan innan sin officiella lansering. Det visar att den fyller ett behov och verkligen går hem hos kunderna. Till att börja med har Solo alla egenskaper som krävs av en riktigt kvalitetskupa. Den är också formgiven för att ge fri sikt över alla plattor vilket underlättar matlagningen, speciellt för den som är lång. Lättheten i designen gör att Solo känns självklar i många olika slags kök.Nu i pollentider och karantän: PlasmaClean
Vi vill också passa på att lyfta fram det elektroniska filtret PlasmaClean. Nu när många behöver jobba hemifrån (och kanske knappt kommer utanför dörren) blir inomhusmiljön mycket viktig. Med PlasmaClean i köksfläkten blir din kunds nya kupa en luftrengörare som tar bort allt pollen, bakterier och virus som passerar igenom det. Tekniken är densamma som används på sjukhus. Så för personer med känsliga luftvägar och allergier är PlasmaClean en välkommen lösning.

Få oöverträffad ren inomhusluft med PlasmaClean
De flesta av Fjäråskupans kupor kan utrustas med det svensktillverkade plasmafiltret PlasmaClean. Det är ett elektroniskt filter som bryter ner alla partiklar som passerar igenom det, inte bara doftämnen utan även virus och allergener. I kombination med inställningen ”periodisk ventilation” blir en kupa med PlasmaClean en luftrengörare som väsentligt förbättrar inomhusmiljön och gör livet enklare för personer med känsliga luftvägar och allergier.

PlasmaClean i korthet
- Välbeprövad teknologi
- Minimerar allergener
- Bakteriedödande
- Eliminerar mögel
- Avlägsnar pollen
- Virusdödande
- Friskare luft
- Trygg och säker

Så här fungerar PlasmaClean

1. Först kommer luften och matoset till ett A-klassat fettfilter som effektivt separerar matfett och vattenånga. När fett och fukt är borttaget fungerar nämligen plasmaprocessen som bäst.

2. Nästa steg är trådfiltret som tar bort ytterligare vatten.

3. En fläktmotor kyler luften innan den kommer till själva plasmaprocessen.

4. Nu utsätts smuts- och doftpartiklarna för högspänning. Vad som sker är att plasmaprocessen separerar atomerna och alstrar syremolekyler i en jonisering. Ämnena tar helt enkelt en ny form.

5. Nu pressas luften vidare genom ett kraftfullt kolfilter som tar bort resterande doftpartiklar. Smuts, virus, mögelsporer, allergener och bakterier har brutits ner och kvar blir bara syremolekyler, koldioxid och vatten.

6. Den friska luften återförs till köket.


Ring gärna Fjäråskupans kundtjänst på 031-53 93 40 om du vill veta mer om PlasmaClean.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår