• Cibes A6000
  • Cibes A6000

Effektiv hisslösning

Cibes A6000 – hiss i kabinmodell för befintliga schakt. En effektiv hisslösning!

Den svensktillverkade hissen Cibes A6000 har samma funktioner och känsla som en konventionell hiss, men med flera viktiga fördelar. Runt om i Europa finns det tusentals hissar som av åldersskäl måste bytas ut. Att ersätta äldre hissar i bostadshus och andra byggnader kan dock bli komplicerade projekt som tar tid och kräver stora ombyggnationer. Så är inte fallet med A6000 som har utvecklats och tillverkas av Cibes Lift Group, som ett alternativ till konventionella hissar.

- Det finns ett stort behov av alternativ till traditionella lösningar för nyinstallation. Man vill ha mer kostnadseffektiva, standardiserade, flexibla och lätt anpassningsbara lösningar. Den satsning vi gjort på att utveckla en kabinhiss för snabb installation i befintliga schakt innebär att vi nu kan erbjuda ett mycket efterfrågat alternativ till konventionella hissar. Vi ser en stor marknad för A6000, säger Sven-Ivar Hillman som är Strategic Product Planner på Cibes Lift Group.

Lätt att bära in, enkel att montera och med många designalternativ

Liksom den tidigare modellen av A6000 levereras den nya hissen objektsanpassad och som byggsats med prefabricerade moduler. Alla hissdelar bärs lätt in genom en fastighets entrédörr och vidare till våningsplanen för hopmontering även om det är trångt i ett trapphus. Att drivsystemet är integrerat i hisskonstruktionen förenklar också installationen, i och med att maskinrum inte krävs, service och underhåll kan dessutom praktiskt utföras från kabinens insida.

På Cibes nya hiss har golvytan anpassats till den europeiska tillgänglighetsstandarden och utökats till 1100 mm x 1400 mm (WxD). Hisskorgen har utrymme för 5 personer och klarar en märklast på 400 kg. Den maximala lyfthöjden är tretton meter med sex stannplan. A6000 kräver ett schaktgropsdjup på endast 70 mm. Den kan även installeras i ett eventuellt djupare hisschakt som återstår efter att en äldre hiss tagits bort.

Johnny Eriksson är säljare hos Cibes Lift Group med lång erfarenhet av den svenska marknaden. Han menar att det är mer än flexibla och lättinstallerade hisslösningar som idag efterfrågas både vid nybyggnation och när äldre hissar ska bytas ut.

- Vi ser ett par tydliga trender på den svenska marknaden. Dels efterfrågas innovativa lösningar som förenklar bytet av äldre hissar och som inte har hydraulikhissarnas nackdelar, dels läggs allt större fokus på komfort och design. Man vill helt enkelt ha hissar som är snygga och sköna att åka i, och det är vår nya kabinhiss som fungerar precis på samma sätt som en konventionell hiss. De som märker skillnaden är installatörerna och fastighetsägarna som slipper de ombyggnadskostnader som annars kan bli höga vid nyinstallation, avslutar Johnny Eriksson.

För mer information ta en personlig kontakt med vår Hiss-expert:

Johnny Eriksson
Sales Executive Sweden, Cibes Lift AB
Tel: 026 17 14 22
E-post: johnny.eriksson@cibeslift.com

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår