Bygg mer i trä och sänk byggbranschens klimatpåverkan

Datum: 20 Nov 2023

Vi förädlar den hållbara skogsråvaran från familjeskogsbrukens ansvarsfullt brukade skogar till förnybara, klimatsmarta produkter och lösningar som skapar värde för många människor i ett naturligare samhälle.

Trä ger oss i det närmaste oändliga möjligheter och vi vill stödja dig i ditt unika projekt!

Bygg med trä från insidan och ut
Med vår träkunskap kan vi vara ett stöd i materialval och säkerställa korrekt användning av trä i ditt projekt. Vi kan tillhandahålla smarta och snabbt monterade massiva träelement i korslimmat trä (KL-trä) och limträ, samt trä för fasader och invändig beklädnad, tillsammans med andra kompletterande produkter, behandlingar och systemlösningar.

I ett nytt byggprojekt kan vårt stöd vara extra värdefullt tidigt i processen. Vår kompetens sträcker sig över planering, digitala skisser, montagevägledning, logistik, ekonomi och dokumentation. Tillsammans med partners kan vi stödja dig från idé till färdigställande. Vårt mål är att fungera som rådgivare och säkerställa att projektet går smidigt i alla steg.

Trä ger oss i det närmaste oändliga möjligheter och vi vill stödja dig i ditt unika projekt! Några av våra pågående projekt nu är:

Hotell i Eriksberg: Unik arkitektur av ett hotell med KL-trä som stomme och fasad i trä. Byggnaden ska skapa känslan av en båt i Eriksberg som är ett naturreservat och djurpark i Blekinge. Verksamheten grundar sig i att främja och bevara djur- och naturlivet samt biologisk mångfald.

Skola i Nybro: Nya Västerängsskolan byggs just nu i Nybro med målet att skapa sydöstra Sveriges mest hoppfulla och hållbara skola. Södra har tecknat avtal som leverantör av KL-trä och limträ till projektet. Den nya skolans huvudbyggnad ska byggas och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Målet är att bygga långsiktigt hållbara lokaler och utomhusytor och skapa en skola som är trygg, tillgänglig och hälsosam för elever och personal.

Rosteri i Järfälla: Södra har tecknat avtal som leverantör av KL-trä och limträ till ett unikt projekt; Sveriges första kafferosteri i trä. Arvid Nordquist bygger nytt rosteri i Järfälla med visionen om ett modernt, effektivt och resurssnålt kafferosteri som ger minimal miljöpåverkan och en trevlig arbetsmiljö för anställda. När rosteriet står klart kommer det vara Sveriges första och ett av få rosteri i världen byggt i trä.

Med rötterna i skogen skapar vi framtiden
Södra bildades 1938 ur idén om att vi är starkare tillsammans. I dag är Södra Sveriges största skogsägarförening med fler än 50 000 familjeskogsbrukare som medlemmar. Tillsammans äger medlemmarna i Södra en världsledande industri som förädlar skogsråvaran till förnybara produkter inom massa, trä, byggsystem, flytande bioprodukter och energi.

Läs mer om våra projekt: Inspireras av trä (sodra.com)

Läs mer om vårt erbjudande: Byggsystem i trä, enkelt, tryggt och effektivt (sodra.com)

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår