Bygg med trä från insidan och ut – en lösning är Frontwood

Datum: 4 Dec 2023

Jämför trä med vilket annat material som helst och skillnaden blir uppenbar. Äkta trä är naturligt, det är varmt, det är på riktigt och får oss människor att må bättre. Vår massivträskiva öppnar för en bredd av kreativa möjligheter.

Vi på Södra älskar trä – med rötterna i skogen skapar vi framtiden.

Frontwood – en massivträskiva i tre skikt
En lösning som vi erbjuder både som interiör beklädnad och fasadlösning, är Frontwood. En lättarbetad massivträskiva i tre skikt bestående av gran med en stor bredd av användningsmöjligheter för enkelt utvändigt och invändigt bruk.

Skivan ger ett naturligt, rent och snyggt uttryck och kan dessutom brandskyddsimpregneras, värmebehandlas, infärgas och behandlas på många andra sätt. Det öppnar för en lång rad kreativa användningsmöjligheter med synligt trä i fokus, som väggar, tak och inredning. Tack vare möjligheten att brandskyddimpregnera Frontwood-skivan kan vi lösa bygguppgifter där brandrisken med obehandlat trä annars skulle sätta hinder i vägen. Skulle man vilja ha Frontwood obehandlad eller kantbehandlad är även det möjligt – allt enligt projektets behov.

Vårt helhetserbjudande
Med vår träkunskap kan vi vara ett stöd i materialval och säkerställa korrekt användning av trä i ditt projekt. Vi kan tillhandahålla smarta och snabbt monterade massiva träelement i korslimmat trä (KL-trä) och limträ för stommen, samt trä i varierande träslag och profil för fasader och invändig beklädnad, tillsammans med andra kompletterande produkter, behandlingar och systemlösningar.

Jämför trä med vilket annat material som helst och skillnaden blir uppenbar. Äkta trä är naturligt, det är varmt, det är på riktigt och får oss människor att må bättre. Vi på Södra älskar trä – med rötterna i skogen skapar vi framtiden.

Trä ger oss i det närmaste oändliga möjligheter och vi vill stödja dig i ditt unika projekt! Några av våra aktuella projekt är:

Kapell Sigelhult för Svenska Kyrkan – Frontwood för interiör beklädnad
Det nya kapellet med bisättningsrum är byggt i nära anslutning till övrig kyrkobebyggelse på Sigelhult kyrkogård som är Uddevallas senast anlagda kyrkogård. Till projektet har Södra levererat Frontwood för interiör beklädnad.

Flerbostadshus Cederhusen i Hagastaden – Cederspån för fasad
Cederhusen i Hagastaden blir ett av de största trähusprojekten i världen i innerstadsmiljö. Byggnaderna kläs med röda och gula cederspån och panel som levererats från Södra.

Skola i Nybro – KL-trä och limträ för stomme
Nya Västerängsskolan byggs just nu i Nybro med målet att skapa sydöstra Sveriges mest hoppfulla och hållbara skola. Södra har tecknat avtal som leverantör av KL-trä och limträ till projektet. Den nya skolans huvudbyggnad ska byggas och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Läs mer om Frontwood

Mer om produkten Träfasad: Frontwood - Massivträskiva

Träfasad: Frontwood - Massivträskiva

Frontwood är en massivträskiva i tre skikt bestående av gran med en bredd av användningsmöjligheter för utvändigt och invändigt bruk. Skivan ger ett naturligt, rent och snyggt uttryck, samt kan ytbehandlas efter förfrågan.

Frontwood - Massivträskiva
Se våra filmer
LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

ProdLib riktad till arkitekter och konstruktionsplanerare.

Läs mer

LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

LADDA NER BIM/CAD-BIBLIOTEK

ProdLib riktad till arkitekter och konstruktionsplanerare.

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår