Bygg hållbart med balk!

Datum: 20 Maj 2021

Masonite Beams utvecklar och producerar moderna, kundanpassade och effektiva byggkoncept med lättbalkar som stomme. Vi är en komplett leverantör av lättbalk till golv, vägg och tak då vi skräddarsyr produkterna efter ditt önskemål. Genom att välja Masonite Beams får du en hållfast och lätt konstruktion av hög kvalitet, både för boende och miljö.

Väggar byggda med lättbalkar ger en energieffektiv väggkonstruktion med lågt U-värde och små köldbryggor. Utredningar visar att användandet av lättbalkar minskar värmeförlusten med 75%. Det gör att den totala energiförbrukningen i ett hus kan sänkas med sju procent jämfört med traditionella massivreglar.

I fabriken anpassar vi produkterna till en total byggeffektivitet med minimalt materialspill. Dessutom är väggreglarna raka och dimensionsstabila vilket förenklar uppbyggnaden.


Bjälklag uppbyggda med Masonite Beams lättbalkar är snabbmonterade och ger ett jämnt resultat. Enkla att göra hål i för genomföringar. Inget golvknarr. Hög ljuddämpning (ljudklass A uppmätt vid flertalet projekt). Det är några av fördelarna med golv uppbyggda med Masonite Beams byggsystem. Våra formstabila produkter varken krymper eller vrider sig vilket hindrar dyra efterjusteringar.


Tak använder många vår lättbalk till. Balken klarar stora spännvidder även vid höga snölaster tack vare balkhöjderna på 500 mm. Det gör lättbalken till ett kostnadseffektivt alternativ för välisolerade konstruktioner. Med andra ord passar lättbalken bra för lågenergi och passivhus.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår