BI Optimal – för hållbart byggande

Datum: 29 Okt 2021

BI Optimal är vårt koncept för ett mer hållbart betongbyggande. BI Optimal består av två delar:

1. Klimatförbättrad betong
Våra betongprodukter med lägre klimatpåverkan, vilket bland annat uppnås genom att vi ersätter delar av cementet med andra råmaterial. Koldioxidminskningen går att få i tre nivåer: 10, 25 eller 40 % jämfört med Svensk Betongs branschstandard. Flera av dessa betongprodukter hittar du i vår prislista från januari 2020. Inledningsvis kan vi leverera betongen i Stockholm, Malmö och till större projekt. Läs mer om BIO 1-2-3.

2. Optimeringstjänst
De flesta betongprojekt är möjliga att anpassa till tuffare miljökrav. Vilken hållfasthet och exponeringsklass är nödvändig för den aktuella konstruktionen? Vilka moment på arbetsplatsen är kritiska för att hålla utsatt tidplan, och skulle dessa kunna förlängas, förskjutas eller justeras? Målet är att undvika överkvalitet. Genom kunskap om våra nya moderna betongprodukter, dess tillämpningar och möjligheter, så vägleder vi dig som kund till en betong som inte bara är optimerad utifrån funktion och miljöparametrar, utan också passar väl in i din produktion*. Kontakta oss för rådgivning!

* Vår erfarenhet har visat att genom tidig dialog med våra specialister går det i de flesta projekt att få ner koldioxidutsläppen från betongen med minst 10 %.

Produktblad

Mer om produkten BI Optimal – för hållbart byggande

BI Optimal – för hållbart byggande

BI Optimal är vårt koncept för ett mer hållbart betongbyggande.

Klimatförbättrad betong, BIO 1-2-3
BIO – klimatförbättrad betong
Alla EPD
Alla Produktblad
Alla Certifikat
Alla Säkerhetsdatablad
EPD

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår