betongindustri nu CSC-certifierat

Datum: 12 Okt 2022

betongindustris fem största fabriker har fått Concrete Sustainability Councils (CSC) certifiering på nivån Silver. Det gäller fabrikerna i Malmö, Jönköping, Gävle och två anläggningar i Stockholm.

- CSC är en globalt erkänd hållbarhetscertifiering som nu bekräftar vårt hållbarhetsarbete och visar att betongindustris produktionsanläggningar uppfyller stränga krav både vad det gäller hållbarhet, tillförlitlighet och expertis, säger Ebba Örwall Lovén, kvalitets- och miljöchef för betongindustri.

Certifieringen ställer bland annat krav på konkreta åtgärder för minskad klimatpåverkan, men också att det finns ett väl utvecklat säkerhetsarbete för medarbetare och besökare samt på goda relationer med lokalsamhället och dess näringsliv.

I certifieringen har även betongindustris BIO-koncept, som är ett sortiment av klimatförbättrade betongprodukter tillsammans med flera digitala tjänster, varit avgörande.

- Tack vara denna certifiering får också våra kunder extrapoäng när de bygger enligt BREEAM. Certifieringen är även erkänd av LEED, säger Ebba Örwall Lovén och tillägger:

- När man anlitar betongindustri som leverantör ska man inte bara veta att man får en optimerad betongprodukt och förstklassig hjälp av våra erfarna experter, utan också att hela verksamheten arbetar utifrån högt ställda miljökrav och att vi tar ansvar både inuti verksamheten och utanför.

Mer om produkten BI Optimal – för hållbart byggande

BI Optimal – för hållbart byggande

BI Optimal är vårt koncept för ett mer hållbart betongbyggande.

Klimatförbättrad betong, BIO 1-2-3
BIO – klimatförbättrad betong
Alla EPD
Alla Produktblad
Alla Certifikat
Alla Säkerhetsdatablad
EPD

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår