Amtico lanserar nu en helt ny golvkollektion - Amtico Carpet!

Datum: 16 Maj 2017

En av höjdpunkterna i slutet på maj är att Amtico lanserar en helt ny kollektion av textilplattor under namnet Amtico Carpet, ett länge efterlängtat tillskott i Amticos produktportfölj.

Amtico Carpet – kollektionen
Amtico Carpet innehåller 11 individuella kollektioner, 22 designer och 106 färger i två olika storlekar som är enkla att installera och ger dig frihet att kombinera designer och mönster för att skapa en unik stil. En kollektion av moderna textilplattor speciellt anpassade för kommersiella och offentliga miljöer. Antalet valmöjligheter blir större med både färger, läggningsmönster och strukturer när man skapar integrerade golvlösningar.

Designad in-house på Amtico
Den nya Amtico Carpet kollektionen är framtagen av Amticos eget kreativa team i England med hjälp och support från Mannington Mills Inc. som har mer än 100 års erfarenhet av textilgolv och som idag även är ägare av Amtico. Mannington Mills Inc. är ett av de största golvföretagen i USA och grundades i Salem, New Jersey 1915. Amtico har tagit fram en kollektion som passar utmärkt till alla våra LVT-kollektioner både vad gäller färg, design och storlekar.

Kvalité utöver det vanliga
Amtico Carpet är gjord för att hålla i krävande kommersiella miljöer med hög fottrafik, helt enkelt för att ha en känsla av att vara ny längre. Liten påverkan på miljön och de akustiska testerna visar på stegljudsförbättring mellan 22-28 dB. Vi använder Antron Nylon 6.6 garn i våra textilplattor som vid intensiv användning är en av de mesta slitstarka på marknaden.

Kombinera textil med LVT
Det är enkelt att kombinera Amticos LVT-kollektioner och Amtico Carpet för att möta de krav och behov som finns inom en mängd kommersiella områden och för att inte behöva bekymra sig om kvalité och slitstyrka är båda gjorda för utrymmen med hög fottrafik. Båda produkterna kan används för projekt inom många olika segment i alla kommersiella miljöer så som hotell, restauranger (H&L), kontor, retail, utbildning och andra offentliga miljöer.

Om Amtico
Amtico International AB är ett helägt dotterbolag till Amtico International Ltd. med säte i Coventry, England. Vi har tillverkat och levererat designgolv sedan 1964. Företaget har utvecklats under namnet Amtico med ett omfattande produktsortiment med internationell försäljning av golv till kunder i kommersiella miljöer och hemmiljöer. Trenderna och tiderna har förändrats, men engagemanget att investera i forskning, design och tillverkning kvarstår. Amtico International AB ansvarar för försäljning och utveckling i Skandinavien och Baltikum med egen säljkår i Sverige och Norge, i de andra länderna samarbetar vi med våra lokala distributörer.

Bildspelet ovan:
Bild 1:
Altitude Sierra Thunder YDSIERT14145 och Altitude Atlas Thunder YDATLAT14145.
Installationsmetod: Brick

Bild 2: Design Local Philadelphia Music Row YCPHILT12231 och Design Local Seattle Music Row YCPHILT12231.
Installationsmetod: Brick

BIld 3: Inscribe Cable Tweed YDCALBLT13363.
Installationsmetod: Monolithic

Referensprojekt från Amtico International AB

Scorett skobutiker

Scorett skobutiker

Ombyggnad | Göteborg | < 1 Mkr

Byggherre var Scorett Footwear. Projektledare Scorett: Magnus Ell ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår