Amtico lanserar Colour Anchor

Datum: 6 Nov 2018

Livfull färg för installationer av textilgolv i kommersiella utrymmen.

Färg är inte alltid en självklarhet i kommersiella utrymmen som kontor eller ens i hotellrum. Ofta är det beige och grått som dominerar. Amtico tänker att det är här det finns rum för en textilplatta som Color Anchor. Ett golv måste vara slittåliga för att tåla mycket fottrafik, men behöver för den sakens skull inte vara helt grå. Det finns ofta en oro att en helt enfärgad yta snabbt kommer att visa upp spår av dagligt slitage. Spill kommer till exempel att synas väldigt väl på ett ljusgult golv.

Color Anchor löser detta problem på ett smart sätt.
Om du tittar noga ser du att texturen och blandningen av garn är varierad. ”Squawk” är inte helt blå – den innehåller en blandning av olika färgtoner, från kungsblå till turkos, tuftade i linjära öglor i olika nivåer vilket gör att prestandan blir lika hög som hos vilket grått alternativ som helst.

Konstruktionen med nylongarn bistår med extra säkerhet, då den har en inbyggd egenskap att stå emot fläckar genom ett extra skydd som adderats under två högteknologiska behandlingar. Detta skyddar mot blekning vid vätskespill, t.o.m vid spill av blekmedel. För mer teknisk information kolla in amtico.se.

En kompletterande färg
Amtico ser den här kollektionen som ett komplement till deras andra textilgolv från Amtico Carpet kollektionen. Dess mjuka, linjära textur adderar ljusa och neutrala toner som kompletterar eller kontrasterar andra mattor och mönster i LVT-golv.

Den är tillräckligt lugn för att användas som accent, utan att vara helt enfärgad. Det småskaliga mönstret gör att textilplattan skapar liv i större utrymmen. Upptäck hela Color Anchor-serien på amtico.se och glöm inte ladda ner broschyren.

Provplattor i full storlek finns att beställas på amtico.se eller genom din Amtico säljare. Fråga gärna hur vi designat färgerna för att matcha våra befintliga Amtico Carpet-kollektion.

Referensprojekt från Amtico International AB

Scorett skobutiker

Scorett skobutiker

Ombyggnad | Göteborg | < 1 Mkr

Byggherre var Scorett Footwear. Projektledare Scorett: Magnus Ell ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår