3M lever upp till framtidens krav

Datum: 29 Nov 2021

Miljöproduktdeklaration (EPD) från 3M™

Byggnader i Europa står för en stor del av de totala koldioxidutsläppen och fokus ligger på ett hållbart framtidsbyggande. Framtidens byggnader måste uppfylla nya energimål och ha en hållbar profil. Kraven på produkter kommer att öka, inte bara för att ha en tekniskt hög standard, utan också för att deras miljöavtryck ska dokumenteras under hela deras livscykel.

Värdefull certifiering
3M är förberedd för framtidens konstruktion och har nöjet att presentera en miljöproduktförklaring (EPD) för sina flexibla lufttätningstejper (FAST). Det är en värdefull certifiering som bland annat kan bidra till att erhålla epd och LCA-krediter i följande certifieringssystem: LEED ( Leadership in Energy and Environmental Design) , BREEAM ( BRE Environmental Assessment Method) og DGNB (German Sustainable Building Council)

Produkt
3M™ Flexible Air Sealing Tapes-serien är tejp utformad för att täta runt öppningar och skarver i byggnader, optimal tätning mot vind och vatten.
  • Tål UV-strålning upp till 12 månader i kallt och varmt klimat
  • 3M:s specialutvecklade tejper tätar runt spiker och häftklamrar och förhindrar fuktpenetration (passerat ASTM 1970)
  • Kompatibilitetstest med olika byggmaterial av "Ift Rosenheim"
Förslag till användning:
  • Tätning runt öppningar och skarver i byggnader
  • Tätning av gennomföringer och fönsterfogar i ytterväggar
  • Förhindrar fuktpenetration och vattenproblem
  • Tätning av luft- och fuktmembran
  • Tätning av hål och genomföringer för att stoppa det fria luftflödet
En miljöproduktdeklaration (EPD) dokumenterar en produkts miljöegenskaper och utvecklas i enlighet med erkända europeiska och internationella standarder. Det är därför en standardiserad metod för information om energi- och resursförbrukning, avfallsgenerering och miljöpåverkan från produktion, användning och bortskaffande av en byggprodukt. Grunden för ett EPD är en så kallad livscykelanalys (LCA), där byggproduktens miljöegenskaper kartläggs under hela dess livscykel.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår