Fullriggaren Fyra


Produktkopplingar: Luftburna rumsprodukter

Luftburna rumsprodukter

Luftburna system med produkter som t.ex. don, galler, spjäll och tillbehör som används för att reglera och kontrollera klimatet i ett rum.

Ta del av vårt breda sortiment av takdon, väggdon, dysor, flödesmätdon, aluminiumgaller, stålgaller, reglering, deplacerande don och VAV-system.

Helt fri utsikt över Öresund, ett sjönära läge i Malmös Västra Hamn och en mix av hög kvalitet och slående arkitektur gör Briggens nya kontorsfastighet Fullriggaren till en attraktiv fastighet i ett attraktivt A-läge. Att Briggen själva valt att lägga sitt nya kontor på ett av fastighetens totalt sex plan är därför inte direkt förvånande.

I Västra Hamnen är i princip alla nya kontorsprojekt miljöcertifierade, men det är bara ett av dem – Fullriggaren – som vunnit Sweden Green Building Councils förstapris i kategorien Miljöbyggnad 2012. ”Att vinna miljöpris innan byggnaden står färdig och idrifttagen kanske kan tyckas märkligt”, säger Filip Elland, hållbarhetssamordnare på Fastighets AB Briggen. ”Men det är ju framför allt under projekterings- och planeringsstadiet som projekt kan styras så att de kommer att uppfylla olika typer av miljökrav – energiförbrukning, fuktsäkring, hållbara materialval etc. Detta ger ett preliminärt beslut, vilket vi vann priset på, men inom två år skall detta också praktiskt verifieras.”

Fullriggaren består av fem kontorsplan och ett gatuplan som planerats för restauranger, butiker och annan service. Med sina karaktäristiska utskjutande fönsterpartier i kombination med ett svängt hörn utgör Fulriggaren ett nytt, spännande inslag i den ständigt växande stadsdelen Västra Hamnen.

”Vi har tagit ett policybeslut om att all vår nyproduktion skall miljöcertifieras enligt EU Green Building eller Miljöbyggnad, fortsätter Filip Elland. ”För oss var det därför självklart att vårt projekt Fullriggaren i Malmö skulle motsvara högt ställda krav på hållbar och miljövänlig drift. Genom att Fullriggarens energiförbrukning ligger 44 % under BBR-normen så kunde vi också uppnå såväl Green Buildings som Miljöbyggnads energikrav på 35 % lägre än BBR med råge.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Fler produkter från Lindab Sverige AB

Plåt & Metaller

Plåt & Metaller

Plåt är ett tidlöst, formbart och exklusivt takmaterial, som har uppskattats ...


Stålprofiler

Stålprofiler

Stål är ett byggmaterial som inte sviker dig. Lindab erbjuder inner- och ytte...


Tak

Tak

Lindab erbjuder ett brett utbud av profilerad stålplåt i många olika kulörer....


Takavvattning

Takavvattning

När du väljer takavvattning från Lindab får du ett kvalitetssystem som är hål...


Referensprojekt från Lindab Sverige AB

Padelhall Kristianstad

Padelhall Kristianstad

Nybyggnad | Kristianstad | 2,4 Mkr

Nybyggnad av tennishall i Kristianstad. Själva byggnationen startade oktober ...

Tre Skåne

Tre Skåne

Sanering | Malmö | Ej officiell

Sanering av flerbostadshus som består av en byggnad i Malmö på 10 våningar. S...

Ystads badhus

Ystads badhus

Nybyggnad | Ystad | 228 mkr

Nybyggnad av simhall som består av en byggnad i Ystad på 2 våningar. Själva b...

Malmö Live

Malmö Live

Nybyggnad | Malmö | 1,8 mdkr

Nybyggnad av hotell som uppgår till 4 byggnader i Malmö med 375 lägenheter på...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår