Drottningtorget, Trollhättan

Nybyggnad av centrumbebyggelse som består av en byggnad i Trollhättan på 2 våningar. Själva byggnationen startade april 2020 med en beräknad byggtid på 7 månader till en uppskattad kostnad av 10-15 mkr över en bruttoyta på 900 kvadratmeter.

Byggherre var Kraftstaden Fastigheter Trollhättan och som arkitekter anlitades Contekton Arkitekter Fyrstad. Projektet utfördes i form av partnering som hanterades av SERNEKE Sverige som totalentreprenör.,..


Produktkopplingar: Trädskydd

Trädskydd

Träd i gatumiljö måste ges förutsättningar för att överleva. Detta skapas bland annat via fysiska åtgärder för att skydda trädets rötter med markgaller. Syftet är att jorden inte skall komprimeras, så att trädet får luft och vatten. Stammen måste skyddas mot skador, t ex av cyklar, som lutas mot trädet. Planteringslådan har uppgiften att leda bort punktlaster från rotzonen och att separera växtjorden från omgivande bärlager.

Skapande av en ljusallé med stamskydd Robus med Ledlist

JOM har tillsammans med Trollhättan Stad vidareutvecklat en av våra befintliga och storsäljare -Stamskydd Robur -genom att tillsätta en list på översta ramen med plats för LED belysning. Syftet var att hitta ett nytt sätt att placera ljuskällan ovan jord för att undvika snö och grus som begränsar eller hindrar ljuskällan.

– ”Som del i ombyggnationen av Drottningtorget i Trollhättan så sökte vi ett nytt sätt att belysa vår nya allé”, säger Daniel Moreno på Trollhättan Stad,

Våra erfarenheter med trädbelysning i form av markstrålkastare är att det ofta innebär mycket underhåll. Vi sökte därför ett alternativt sätt för att belysa allén och idén om att integrera denna i stamskyddet väcktes. Efter en provbelysning med ledslinga på ett befintligt stamskydd så kontaktades JOM för att se hur möjligheterna var att göra de modifieringar som krävdes för att integrera en ljusslinga i detta.” säger Daniel Mesa Moreno på Trollhättan Stad.

JOM - Järn i Offentlig Miljö - erbjuder högkvalitativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion i offentliga miljöer. JOM är specialister på ändamålsenliga och specifika konstruktioner för offentlig miljö och förvaltar det hantverkskunnande som krävs för att rekonstruera och reproducera klassiska former och funktioner. Vi satsar också på utveckling inom teknik, form och funktion som möter nutida och framtida krav och samarbetar med uppdragsgivaren för att tillmötesgå krav och önskemål om mest ändamålsenliga resultat och kostnadseffektivitet. Stort fokus ligger nu på den hållbara staden ur säkerhetssynpunkt samt hantering av dagvatten genom konstruktion av betongelement till en funktionell regn/växtbädd för infiltrering och fördröjning av dagvatten.

Fler produkter från JOM / Järn i offentlig miljö

Regnbädd

Regnbädd

JOM AB är leverantör av regnbäddar. Under de närmaste åren kommer många att ...


Belysning

Belysning

JOM AB är leverantör av utebelysning i olika former för offentlig miljö. B...


Planteringskärl

Planteringskärl

JOM AB är leverantör med ett stort utbud av planteringskärl i olika former fö...


Staket & Pollare

Staket & Pollare

JOM AB är leverantör av staket och hägnader i olika former för privat- och of...


Referensprojekt från JOM / Järn i offentlig miljö

Sjöhistoriska Museet

Sjöhistoriska Museet

Ombyggnad | Stockholm | 8 mkr

Ombyggnad av museum i Stockholm. Själva byggnationen startade juni 2014 med e...

Karlsbergs slott

Karlsbergs slott

Utv. renovering | Solna | Ej officiell

Utv. renovering av universitet, högskola i Solna. Själva byggnationen startad...

Nationalmuseum, Stockholm

Nationalmuseum, Stockholm

Ombyggnad | Stockholm | 725 mkr

Ombyggnad av museum som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggnationen...

Malmö Börshus

Malmö Börshus

Utv. renovering | Malmö | < 1 Mkr

Utv. renovering av kontorshus i Malmö. Själva byggnationen startade april 200...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår