Viktigt med bra luft för ett hälsosamt inomhusklimat

Datum: 22 Apr 2020

Exakt mätning är A och O för att ett ventilationssystem skall fungera optimalt. Calectros tryckgivare är avsedda för differenstryckmätning i ventilationssystem och är utvecklade med många funktioner som underlättar en installatörs vardag.

CPS är Calectros differenstryckmätare som precist och temperatur-kompenserat mäter tryck och rapporterar till en styrcentral. Med hjälp av vår höga förståelse för de behov en installatör kan ställas inför är CPS utvecklad från grunden med funktioner som underlättar installation och kalibrering.

Tryckgivarna kommer i fyra olika modeller; CPS-A, CPS-A-9500, CPS-D-A och CPS-D-MB. De har alla ett stort tryckområde med möjlighet till minustryck och hög upplösning på tryckelementet.

Displayvarianten har dessutom fritt inställbara tryckområden, i steg om 50 Pa, och är enkel att ställa in via en grafisk display med klartext. Givaren finns även i Modbus-utförande och via Modbus kan egen text visas i displayen.

Inom segmentet tryck, har Calectro idag ett komplett sortiment, där kunden kan välja allt från enkla tryckvakter med reläfunktion till mer komplexa lösningar med reglering i kombination med t.ex. temperaturgivare. Kombinationen med temperaturgivare används främst inom bostadsventilation för att uppnå en så optimal styrning som möjligt. Detta erhålls genom att ta hänsyn till utomhustemperaturen och på så sätt kompensera för den så kallade skorstenseffekten.

Läs mer om hur applikationen fungerar på vår hemsida via länken nedan.

Med stor erfarenhet av OEM-anpassade lösningar utvecklar och säljer vi även specialdesignade produkter till många aktörer i både Sverige och Europa. Med över 50 års erfarenhet är Calectro ett marknadsledande företag inom ventilationsbranschen som erbjuder svensktillverkade produkter av högsta kvalitet, med lång livslängd och underhållsfri drift.

Mer om produkten Tryckgivare och regulatorer

Tryckgivare och regulatorer

Kombinationen med temperaturgivare används främst inom bostadsventilation för att uppnå en så optimal styrning som möjligt.

Tryckgivare

Tryckgivare

Produktöversikt

Läs mer

Tryckregulatorer

Tryckregulatorer

Produktöversikt

Läs mer

Tryckvakter

Tryckvakter

Produktöversikt

Läs mer

Manometer

Manometer

Produktöversikt

Läs mer

Monteringsanvisning - CPS-A INSTALLATION INSTRUCTION
Monteringsanvisning - CPS-D-A-9500 INSTALLATION INSTRUCTION
Monteringsanvisning - CPS-D-MB INSTALLATION INSTRUCTION
Monteringsanvisning - CALAIR-PR-1F/-2F INSTALLATION INSTRUCTION
Miljöspcifikationer för nedladdning
Datablad för nedladdning
Certifikat för nedladdning

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår