Ventilerat dränerat fasadsystem från Capatect

Datum: 5 Apr 2013

Fasadsystemet Capatect Duo är både ventilerat och dränerat. Systemet består av en putsbärande isolerskiva med spårad baksida och en ventilerad sockelskena. Dessutom en speciell folie för tätning mellan fönsterkarm och vindskiva som ser till att eventuellt inläckande vatten leds till dräneringsspalten, där det effektivt leds ut ur vägen.

Till Capatect Duo kan med fördel användas en isolerskiva i högeffektiv grafitinnehållande Climate-kvalitet (C80) som ger 20-25% bättre isolervärde än standardskivor. Capatect Duo fasadsystem rekommenderas såväl till nybyggnation som till renovering och sanering av fuktskadade fasader. Capatect Duo har genomgått Slagregns- (SP 4367) och Brandtest (SP Fire 105).

Dessutom har SP utfört fältmätningar på fastigheter utförda med Capatect Duo för att bekräfta att dränerings-/ventilationsspalten har avsedd funktion. Resultaten efter 4 års mätningar är helt tillfredsställande och bekräftar att systemet fungerar.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår