Ventilerade skärmtegelfasader är idealiska vid tilläggsisolering och fasadrenovering!

Datum: 26 Aug 2021

På grund av Pantheon/Colosseum Nordics tunna format och montage direkt mot stommen, lämpar sig detta system synnerligen väl till fasadrenoveringar. Vid energieffektivisering av fastigheter är tilläggsisolering av fasaden en viktig del för att optimera fastighetens totala energiförbrukning.

Komproments skärmtegel i äkta terrakotta kräver inget fundament att stå på, utan monteras på en oorganisk aluminiumkonstruktion där upp till 350 mm tilläggsisolering kan hängas upp tillsammans med fasadsystemet. Den vackra terrakottafasaden kräver minimalt underhåll, har lång hållbarhetstid och är dessutom 100% återvinningsbart med hjälp av Komproments prisvinnande materialpass.

Det ventilerade systemet kan monteras året runt tack vare avsaknaden av murbruk, fogbruk eller fix och har tack vare detta mycket låga enhetstider.

”Vi ser ett enormt intresse bland arkitekter och fastighetsägare för våra ventilerade fasader i skärmtegel och skiffer till fasadrenoveringar, tack vare dom fördelar dessa system har i jämförelse med tex murade fasader. Med sitt snabba montage och tunna format finns det mycket pengar att spara för fastighetsägarna, och idag är det viktigare än någonsin att våra fastigheter är energisnåla” säger Theodor Högh, Country Manager i Sverige på Komproment.

Referensprojekt från Komproment

Teglmosen - Almenbolig+

Teglmosen - Almenbolig+

Nybyggnad | Albertslund | 135 Mio.Kr

Nybyggnad av radhus, kedjehus, parhus i Albertslund med 72 lägenheter på 3 vå...

Langkærparken i Aarhus

Langkærparken i Aarhus

Utv. renovering | Aarhus | 471 Mio.kr

Utv. renovering av flerbostadshus i Aarhus med 862 lägenheter på 3 våningar. ...

Uglevænget

Uglevænget

Nybyggnad | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybyggnad av flerbostadshus i Køge med 13 lägenheter på 2 våningar. Själva by...

Bebyggelsen Rosenhøj

Bebyggelsen Rosenhøj

Nybyggnad | Aarhus | 532,5 Mio.kr

Nybyggnad av flerbostadshus i Aarhus med 840 lägenheter på 4 våningar. Själva...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår