Välkomnande och ljus skolkorridor

Datum: 29 Okt 2014

På en grässluttning i utkanten av Höör ligger Emiliaskolan. Skolbyggnadens arkitektur skall visa dess innehåll och förmedla Waldorfpedagogikens helhetssyn på människan.

Strategi inför planeringen av byggnaden var att genomföra huvuddelen av byggnadsvolymerna i prefabricerad betong, för att få en snabb montering samt ekonomiskt effektiv byggteknik. Dessa volymer förbinds sedan med varandra genom en platsbyggd korridor genom vilken man har tillgänglighet till skolans alla utrymmen.

Det är i denna korridor som skolan välkomnar sina elever och lärare, men också besökare av olika slag. Här kan skolans elever och lärare mötas i gemensamma aktiviteter, samt snabbt komma till olika delar av byggnaden. I korridoren släpps det naturliga dagsljuset in genom Scanlights F100 takfönster.

- Jag valde Scanlights F100 takfönster, som levereras färdiga på sarg, för att spara tid vid montaget , säger Arkitekt Berit Restad.

En stor fördel med F100 takfönster är den mjuka och raka övergången mellan profil och glas som motverkar smuts och vattenansamlingar. Möjligheten till 5° lutning i sargen ger regnvattnet en skjuts även på platta tak.

F100 planljus används främst på låglutande tak, men fungerar i taklutning upp till 25 grader.

Referensprojekt från Scanlight System AB

Elefanthuset

Elefanthuset

Borås

Elmeskolan

Elmeskolan

Älmhult

Universeum

Universeum

Göteborg

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...