Ubab betongtrappor

Datum: 20 Sep 2019

Stabilt, högkvalitativt och effektivt. Vackra och beständiga trappor - för bästa komfort.


Trappan kan vara det som lyfter ett hus. En vacker entrétrappa och ett exklusivt trapphus kan sätta tonen för en byggnad som gör anspråk på att vara monumental eller konstnärligt utformad. För oss är betongtrappor synonymt med trygghet, skönhet och elegans. Vi tillverkar trappor med form och storlek efter kundens önskemål. Vi erbjuder ett brett utbud av ytor; slipad terrazzo i många nyanser, frilagd sten för halksäkerhet eller med en robust gråbetongyta. Kontakta oss – gärna tidigt i projektfasen för bästa slutresultat.

Många fördelar med betong
Betongtrappans tyngd ger stabilitet och mycket goda förutsättningar till en brandsäker och ljuddämpande miljö. Montaget går snabbt och enkelt, oftast med ett eller två lyft per våning. Våra trapplösningar är kvalitetssäkrade och har mycket lång livslängd.

Hantverksmässig tillverkning
Trapporna gjuts upp och ner och får en finrollad undersida, väl lämpad för målning. Ovansidan utförs ofta slipad. Antingen slipad gråbetong med lyster från svenskt berg eller med terazzo-teknik. Terrazzo är en valbar stenblandning, ofta med inslag av marmor och exklusiva stenmaterial. Rätt skötta blir dessa lättstädade trappor bara vackrare med åren. Trappor för utomhusbruk gjuts mot retarder, ballasten friläggs därefter och får en elegant och halksäker yta med synligt stenmaterial. Vi kan också leverera trappor i enkel gråbetong – där beställaren själv ombesörjer beläggning med klinker, matta eller trä.

Beställning med stor flexibilitet
Våra konstruktörer gör inledningsvis en ritning i samråd med kund. Bredd, antal steg och steghöjd anpassas efter kundens behov och förutsättningar. Vi erbjuder även mellanvilplan och våningsplan. Trapporna monteras enkelt mot bjälklagskanten och levereras med ingjutna räckesfästen. Vi erbjuder speciella lyftdon för extra säkerhet vid montaget och kan även offerera tillverkning och montage av räcken.

Läs mer i den fullständiga broschyren.
Den kan även beställas! Kontakta oss på info@ubab.com.

Mer om produkten KOMPONENTER - TRAPPOR & STEG

KOMPONENTER - TRAPPOR & STEG

Svängda eller raka. Breda eller smala. Gärna i Terrazzo. Vi kan trappor på UBAB. Om så önskas kan vi även leverera räcken och handledare av hög kvalitet.

KOMPONENTER - TRAPPOR & STEG

Byggvarudeklaration betongelement

Läs mer

Referensprojekt från UBAB Ulricehamns Betong AB

Stensötan

Stensötan

Nybyggnad | Solna | 200-250 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 3 byggnader i Solna med 105 lägen...

Ringstorpshöjden

Ringstorpshöjden

Nybyggnad | Helsingborg | ca 320 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Helsingborg med 192 lägenheter på 16 våningar v...

Bogesundsparken

Bogesundsparken

Nybyggnad | Jönköping | Ej officiell

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Jönköping med 46 lägen...

Hestra Parkstad

Hestra Parkstad

Nybyggnad | Borås | minst 50 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Borås med 38 lägenh...

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...