Tryggt, svenskt brandskydd av trä

Datum: 25 Jan 2023

Vi bygger mer och mer i trä och det finns många goda anledningar att välja trämaterial. Kostnader, kvalitet och klimat är troligen bland de främsta. Sen är det både snyggt och ger hälsosamma byggnader att vistas och bo i. Då är det viktigt att säkerställa ett snyggt och hållbart brandskydd så att byggnaden även blir säker.

Med Protega Wood-C uppfylls brandkravet enkelt och kostnadseffektivt på trämaterial inomhus. Brandskyddsfärgen är vattenburen, transparent och går även att tona i olika kulörer.

I många offentliga byggnader har vi ett föreskrivet brandkrav på ytskikt, brandklass B-s1, d0. Det är den högsta brandklassen för ytskikt för trämaterial. Protega Wood-C uppfyller B-s1, d0 på trämaterial med minsta tjocklek på 8 mm och som har en densitet på 338 kg/m3 eller mer. Brandskyddsfärgen Protega Wood-C har även en godkänd och samprovad topcoat, Protega Topcoat C. Båda produkterna är typgodkända och övervakade hos RISE.

De främsta entreprenörerna inom brandskydd är våra trogna kunder och vår produkt Protega Wood-C lagerförs hos våra återförsäljare som Alcro/Colorama, Caparol, Flügger och Nordsjö.

Tillsammans erbjuder vi lösningar för ett tryggt, snyggt och säkert brandskydd utan att ge avkall på miljön.

För mer information kontakta oss, vi har mer än 30 års erfarenhet av att utveckla produkter inom brandskydd.Följ Protega på sociala medier
LinkedIn
Facebook
Instagram

Referensprojekt från Protega AB

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Emporia

Emporia

Nybyggnad | Malmö | 3,5 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som uppgår till 4 byggnader i Malmö med 117 lägenheter...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår