• Tillgänglighetsanpassning berör många

Tillgänglighetsanpassning berör många

Vi hjälper till att genomföra anpassningar i era lokaler
Att anpassa lokaler för att göra dem tillgängliga även för personer med olika typer av funktionsnedsättningar blir allt viktigare. Många upplever att det är krångligt och kanske svårt att förena med en grafisk profilering och befintliga skyltar. Vi är experter på att jobba med dessa frågor och kan hjälpa till med rådgivning och projektering.

Taktila skyltar
På taktila skyltar skrivs texten med upphöjd relief som är väl kontrasterande mot bakgrunden. Ofta kan dessa skyltar kompletteras med punktskrift, sk Braille. Vi har en mycket lång erfarenhet av denna typ av skyltar och tillverkar allt i vår fabrik i Stenkullen. Taktila skyltar behöver inte vara svarta och vita, vi kan lackera dem i vilken kulör som helst för att de ska bli en naturlig del av inredningen.

Kontrastmarkeringar
Stora fönsterpartier blir vanligare i nya byggnader och med det ökar behovet av att markera dem så att man undviker olyckor då personer går in i väggar de inte ser. Låt profilfärgerna och symboler ta plats för att skapa kontrastmarkeringar som lyfter intrycket av lokalerna. Färg och form är fritt att experimentera med för att skapa det som är rätt för varje projekt. Prata med oss, vi har erfarenheten.

Mycket mer
När man ska anpassa lokaler för tillgänglighet kan det vara mer som behöver göras för att det ska bli riktigt bra. Vi kan hjälpa till med ledstråk, taktila kartor och digitala lösningar som pratar med era besökare.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår