Tidlös Belysningsstolpe i gjutjärn

Datum: 11 Maj 2018

Kulturbelysnings stolpe Classic är en klassisk belysningsstolpe i gjutjärn som passar in i många olika miljöer och byggnader. Classic är framtagen efter en modell från ca 1890-1900 som då hade gas som ljuskälla.

Stolpen kan kombineras med ett 4 eller 6-kantigt lykthus i gjutjärn, koniskt i koppar eller en glob. Därtill även en stegpinne som är rak eller ornamenterad. Belysningsstolpen är målad i matt svart och finns i två längder, Classic 220 och Classic 260. Kombinationernas totalhöjd går upp till 365 cm och har en totalvikt på 140 kg.

Som tillbehör finns även markfundament i betong.

Kulturbelysning tillverkar och säljer utomhusbelysning avsedd för äldre byggnader och klassiska miljöer med en kollektion för Gård & Hus och en för Stad & Park. Nu har vi även en kollektion med inomhusarmaturer där Klotlampor/Globlampor är först ut. I Stad & Park kan vi även tillhandahålla ett stort sortiment med olika modeller av äldre stadsstolpar.

Välkomna in på vår hemsida för mer information och inspiration.

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...