Terrazzogolv med taktila ledstråk

Datum: 17 Nov 2023

Taktila ledstråk spelar en viktig roll i vardagen för personer med synnedsättning eller orienteringssvårigheter. Dessa ledstråk guidar mellan viktiga målpunkter i offentliga lokaler, såsom entréer, receptioner, toaletter eller informationstavlor.

Till terrazzogolv finns det flera olika möjligheter att addera taktila ledstråk, både för platsgjuten terrazzo och terrazzoplattor. Det går att välja som metall-profiler ovanpå terrazzon, men också som ledstråk i enbart terrazzo som material. Det senare alternativet görs genom att integrera en bred linje i golvet, med en kontrasterande terrazzokulör, och med frästa taktila rillor. Dessutom går det att designa golvet med integrerade figurer, pilar och bokstäver, se alla valmöjligheter i bildspelet ovan.

Kontrastmarkering i trappor
I trappor är terrazzo ett populärt material. Det är slitstarkt, enkelt att städa och är dessutom förträffligt när det gäller att skapa kontrastmarkeringar som utmärker första och sista steget, exempelvis som runda puckar eller som hela enfärgade steg. Även i gamla terrazzotrappor går det att integrera nya kontrastmarkeringar i efterhand.

Mer om produkten Tillgänglighet

Tillgänglighet

God tillgänglighet är en rättvisefråga för synsvaga eller de med nedsatt orienteringsförmåga. Med terrazzogolv eller terrazzotrappa kan lösningen se ut på många sätt.

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Produktinformation

Läs mer

Ledstråk

Ledstråk

Produktblad

Läs mer

Trappor, ramper och socklar
Terrazzoytor

Terrazzoytor

Skötselanvisningar

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår