Taklyftsystemet Molift

Datum: 6 Nov 2018

Enkelt att installera i alla typer av tak och väggar

Taklyftsystem Molift är en kostnadseffektiv lösning för sjukhus, vårdinrättningar, vårdhem och privata hem. Systemet är utformat för att ge bästa möjliga arbetsmiljö och samtidigt en trivsam miljö att vistas i för alla inblandade genom dess diskreta design och möjlighet att integrera systemet i t ex ett undertak.

Det är ett flexibelt taklyftsystem som finns att tillgå i tre olika huvudkonfigurationer:

System med enkelskena
Raka skenor och/eller kurvskenor möjliggör enkel och effektiv för flyttning av patienter i de vanligaste lyftsituationerna som t.ex. säng till rullstol.

Traverssystem
Ett traverssystem är en rumstäckande lösning som enkelt anpassas till lokalens utformning, storlek och utseende och är helt oberoende av rummets möblering, nu och i framtiden.

Förflyttning mellan olika rum
När förflyttning mellan olika rum eller olika skensystem behövs kan Molift erbjuda en rum-till-rum-funktion, kombilåssystem eller skensystem som löper genom dörröppningar etc.

Funktioner:

Kombilås
Med kombilås kan man koppla samman två olika skensystem – till exempel ett traverssystem och ett med en enkelskena. Detta är mycket användbart vid förflyttning mellan olika rum.

Skenväxel
Med skenväxel kan man byta riktning på enkelskenor – till exempel från en rak till en kurvskena.

Väggmonterade skenor
Om det är opraktiskt att montera skenan i ett tak är väggmonterade skenor en praktisk och smidig lösning. Denna unika Molift-lösning för traverssystem är enkel att installera.

Integrerat skensystem
En integrerad skena, antingen rak eller en kurvskena, utgör en diskret och attraktiv lösning.

Molift Air

Molift Air är en stark och smidig taklyft som möjliggör bekväma och säkra lyft. Taklyften är innovativ, funktionell och väldesignad i sin utformning. I kombination med MRS skensystem löser Molift Air alla lyftsituationer inom förflyttning.

Lätt och flexibel
Molift Air är en stark och smidig taklyftsmotor som passar för sittande och liggande förflyttning liksom för stå- och gåträning. Med det omfattande tillbehörsprogrammet finns lösningar och möjligheter för alla vårdsituationer.

Molift Air kan användas tillsammans med fasta takskenor eller tillsammans med frilyft. En låg vikt samt den smarta “Quick-release-funktionen” för infästning i skenan gör Molift Air enkel att hantera vid installation och service.

Molift Air erbjuder flexibla lösningar såsom fjärrkontroll, laddning i skena (IRC) och möjlighet att förflytta från rum till rum. Detta tillsammans med enkla och smarta lösningar för nödstopp och nödsänkning, det stora lyftintervallet och det omfattande lyftbygelssortimentet gör Molift Air till en komplett lösning i alla vårdsituationer.

Mer om produkten Lyftar och Selar

Lyftar och Selar

Vi har ett brett utbud av taklyftar, mobila lyftar och selar.

Uppresningslyftar

Läs mer

Mobila lyftar

Läs mer

Taklyftar

Läs mer

Lyftselar Molift EvoSling

Läs mer

Lyftselar Molift RgoSling

Läs mer

Övriga selar och bårar

Läs mer

Molift Railsystem - Folder

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...