Stort urval av fläktar för Brand- & Rökgaser

Datum: 9 Okt 2018

EKB har sålt och marknadsfört Brand- & Rökgasfläktar sedan början av 1970-talet!
Vi har således mycket lång och bred erfarenhet av just Brand- & rökgasfläktar och har troligen marknadens bredaste program.
Fläktarna är indelade i två huvudgrupper:


Brandgasfläktar avsedda för installation inom brandrisk-zonen då fläktarna är försedda med motorer certifierade för drifttid 400°C i 120 minuter och hela fläkten/paketet är certifierat för att klara temperaturer på max +400°C i 120 minuter. Brandskydd är ett stort fokus i dagens byggnadsteknik, både när man planerar nya byggnader eller vid renovering av befintliga fastigheter. Våra brandgasfläktar är avsedda för att i händelse av brand, ta bort de emitterade brandgaserna snabbt och effektivt, och kan hålla utrymningsvägarna fria från rök.

Montage utanför brandcell/brandriskområde.
Brandgasfläktar avsedda för installation utanför brandrisk-zonen. Fläktarna är kapabla att klara en lufttransportstemperatur på +400°C i 120 minuter. Omgivningstemperaturen runt fläkten/motorn får oftast ej överstiga +40°C.Brandskydd är ett stort fokus i dagens byggnadsteknik, både när man planerar nya byggnader eller vid renovering av befintliga fastigheter. Våra brandgasfläktar är avsedda för att i händelse av brand, ta bort de emitterade brandgaserna snabbt och effektivt, och kan hålla utrymningsvägarna fria från rök. Rökgasfläktarna finns som axialfläktar eller radialfläktar, för kanal eller vägg, boxfläkt, impulsfläkt eller takfläkt. Brandgasventilation, garageventilation samt tunnelventilation.

Exempel på olika fläkttyper:
-Axialfläktar THT, THT-IMP, CJTHT, CJTHT PLUS
-Radialfläktar TCR, TCR/R, CJTCR, TCMP, CDBT
-Boxfläktar CJS, CJMP, CJSX, CJBDT, CJEC, CJMD
-Takfläktar HTMF, CHT, CVT, THT-HATCH, TIRACAMINO
-Kanalfläktar CJLINE, CJS

Läs mer om EKB´s brandgasfläktar här!

Är du tillverkare eller leverantör? Kontakta oss

Vi hjälper beslutsfattare och inköpare att hitta nya produkter och lösningar i samband med att dom blir inblandade i nya byggprojekt. Kontakta oss så berättar vi mer!

FÅ NYHETER OM MATERIAL &
PRODUKTER - DIREKT I INKORGEN

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.
Läs mer...

OK, jag förstår