Stadshus 2.0

Syftet med den interiöra moderniseringen var att skapa mer ändamålsenliga lokaler. Anpassningen innefattade justering av planlösning, belysning och andra delar av installationssystemen.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Arcona

Arcona fick 2022 i uppdrag av AMF Fastigheter att i Sundbyberg, Stockholm, anpassa delar av befintlig byggnad, Sundbybergs stadshus, enligt hyresgästens framtida behov. Projektet var en totalentreprenad i samverkan som omfattade 8900 kvadratmeter uthyrbar yta. I juni 2023 välkomnades medarbete och besökare tillbaka in i huset.

Syftet med den interiöra moderniseringen var att skapa mer ändamålsenliga lokaler för de som arbetar i huset och för Sundbybergs invånare som besöker stadshuset. Anpassningen innefattade justering av planlösning, belysning och andra delar av installationssystemen.

Material som hade potential att återanvändas i projektet genomgick ett flertal utredningar för att säkerställa att det mötte hyresgästens krav på inomhusmiljön. Det medförde även diskussioner om kvalitetsnivåer samt en del praktiska undersökningar. Material och inredning som inte återbrukats direkt i projektet, men som är i gott skick, ska i möjligaste mån nyttjas på andra sätt. Arcona undersökte om det fanns behov i andra projekt eller hos andra intressenter och AMF undersökte om det kunde återbrukas i övrigt fastighetsbestånd.


Relaterade projekt

Domstolen Smedjan 5

Domstolen Smedjan 5

Nybyggnad | Hudiksvall | 90 Mkr

Nybyggnad av rådhus, tingshus som består av en byggnad i Hudiksvall på 2 våni...

Eskilstuna Tingsrätt Valören 1

Eskilstuna Tingsrätt Valören 1

Ombyggnad | Eskilstuna | 110 Mkr

Ombyggnad av rådhus, tingshus i Eskilstuna. Själva byggnationen startade okto...

Rådhuset RÅDSTUGAN 13

Rådhuset RÅDSTUGAN 13

Ombyggnad | Norrköping | 90 Mkr

Ombyggnad av rådhus, tingshus i Norrköping. Själva byggnationen startade sept...

Rådhuskomplexet Lagboken 3

Rådhuskomplexet Lagboken 3

Ombyggnad | Östersund | 170 Mkr

Ombyggnad av rådhus, tingshus i Östersund. Själva byggnationen startade oktob...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår