Sportgolv från Nordic Sport

Datum: 1 Dec 2020

Alla sportgolv behöver individuellt justerbara mekaniska egenskaper: hårdhet, elasticitet och töjning. Vi erbjuder en golvlösning för alla syften och alla typer av sporter. Visuellt är mångfalden av färgkombinationer nästan obegränsad, oavsett om det är enfärgat eller mångfärgat - nästan vilken design som helst kan skapas. Dessutom erbjuder vi system med låga utsläpp och högt brandskydd.

Varför PU sportgolv?
Jämfört med andra material (som linoleum, PVC, trä), erbjuder polyuretan många fördelar. Systemen minskar risken för skador på idrottare i alla åldrar, skyddar lederna och ger samtidigt hög fotstabilitet.

Fördelar med PU:
  • Nästan vilken färgkombination som helst
  • Skarvlös, mindre risk för skador
  • Lågt underhåll (särskilt rengöring)
  • Låg miljöpåverkan/låg livscykelkostnader
  • Lätt att renovera/förnya

HG Sportgolv
På grund av sin flexibla PU-yta på 2-3 mm bildar HG sportgolv - när den belastas med en punktbelastning - en liten deformation, som är nästan storleken på den direkta stöten. Dessa dämpnings- och skyddsegenskaper kan justeras individuellt med hjälp av det elastiska skiktets tjocklek. Dessutom har HG sportgolven låg uppbyggnadshöjd.

Förutom många olika typer av sporter är HG sportgolv idealisk för användning i barn- och ungdomssporter och minskar risken för skador på grund av sin höga kraftreduktion.

Uppfyller alla viktiga internationella normer och standarder. Erkänd av IHF, FIBA och BWF.

AE Sportgolv
AE sportgolv bildar ett stort deformationsområde när det belastas med en punktbelastning och överskrider omkretsen av det direkt påverkade området. AE sportgolv erbjuder en mycket bra fotstabilitet för utövaren på grund av områdets stelnande mellanlager.

På grund av den styva trämatrisen är tillgängligheten och belastningen med sportutrustning, såväl som multifunktionell användning nästan obegränsad. Kraven på underplattans planhet är lägre jämfört med punkt-elastiska sportgolv. Uppfyller alla viktiga internationella normer och tekniska standarder.

Retopping/Renovering av sportgolv
Vi erbjuder en kostnadseffektiv och tekniskt enkel lösning för renovering sportgolv i idrottshallar. Denna teknik bygger på många års erfarenhet av en rad yttyper i en mängd olika idrottshallar och tillämpas samt övervakas individuellt av våra tekniker för att säkerställa ett perfekt resultat. En renovering kan utföras på PU-golv såväl som på prefabricerade golvbeläggningar som linoleum eller PVC utan som helst problem.

Dessutom är renovering en miljövänligare lösning, eftersom det befintliga sportgolvet bevaras, vilket minskar deponikostnaden. Detta har en positiv inverkan på livscykelkostnaderna och ger idrottaren önskad prestanda för ett nytt sportgolv.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår