Södertörns högskola

Datum: 8 Dec 2014

På Södertörns högskola studerar 13000 studenter på 60 program och 350 kurser. Man är en relativt ung högskola, som startade så sent som 1996, men som trots sin ungdom för närvarande rankas som nummer 5 bland Sveriges universitet och högskolor. 2002 invigdes högskolans huvudbyggnad, den karakteristiska Moas Båge, vilken 2003 erhöll Betongvaruindustrins utemiljöpris.

2004 invigdes det nuvarande biblioteket, vilket ritades av Christer Malmström Arkitektkontor AB (Numera Malmström Edström) och för vilket man tilldelades Kasper Salin-priset samma år. Utöver själva biblioteket rymmer byggnaden också skrivsalar för 300 studenter. Från skrivsalarna fanns tidigare utgång till en terrass, vilken nu har byggts in med glas i både väggar och tak.

Valet att bygga in terrassen skapade ett stort ljusinsläpp, vilket samtidigt ökar salens yta och är betydligt mer användbart än den tidigare terrassen.

I entreprenaden valde man för ovanlighetens skull att dela upp utförandet av vägg och tak på två olika entreprenörer. Valet av tak föll på Scanlights System PR60.

PR60 är marknadens bäst isolerade aluminiumsystem för glastak och lanterniner. Tack vare sin unika profiluppbyggnad med både inre och yttre EPDM profiler samt två-delade isolatorer blir profilerna högisolerande. Systemet är testat och certifierat och levererar banbrytande värden för HELA konstruktionen inklusive alla profilsnitt och anslutningar.

Referensprojekt från Scanlight System AB

Rudan Parkeringshus

Rudan Parkeringshus

Nybyggnad | Solna | > 130 Mkr

Nybyggnad av parkeringshus som uppgår till 3 byggnader i Solna med 95 lägenhe...

Hus D Campus Valla

Hus D Campus Valla

Nybyggnad | Linköping | Ej officiell

Nybyggnad av bibliotek som består av en byggnad i Linköping på 8 våningar. Sj...

Båghallarna

Båghallarna

Ombyggnad | Malmö | 69,5 Mkr

Ombyggnad av universitet, högskola som består av en byggnad i Malmö på ett vå...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår